INDUKCIJSKA PLOŠČA
Indukcijska plošča postavi kuhanje na nov nivo. Indukcija je fizikalni proces, ki uporablja elektromagnetno polje za prenos toplote in segrevanje posode. To pomeni, da je toplota aktivirana pod pogojem, da je posoda postavljena na kuhališče.
V primeru odstranitve posode iz indukcijske plošče se prenos toplote ustavi in površina ohladi, tudi če bo kuhalna plošča prižgana. Pravzaprav gre za pametno in varčno tehnologijo, ki porablja energijo po potrebi in oddaja toploto le posodi. Dodatna prednost indukcijske plošče je njeno preprosto vzdrževanje. Ker je kuhalna površina hladna, kadar posoda ni prisotna, lahko enostavno in hitro počistite kuhališče, brez da bi se madeži zažgali. Zaradi principa indukcije je pri uporabi prav takšne kuhalne plošče pomembno, da se izbere primerna kuhinjska posoda. Moderne indukcijske plošče se upravljajo z dotikom, s funkcijo povečane moči delovanja pa bodo vaše kuharske mojstrovine hitreje pripravljene. Vsako izmed štirih kuhališč na standardni indukcijski plošči nudi različne moči, nekateri proizvajalci pa nudijo tudi prilagodljiva kuhališča. To pomeni, da se velikost kuhališča prilagodi posodi, in ne obratno. Prav tako lahko povežete dve kuhališči in ju pretvorite v eno veliko. S tem si zagotovite optimalno področje kuhanja, saj se bo hrana enakomerno kuhala, ne glede na velikost posode. Za varnost poskrbi zaščita pred pregrevanjem, časovnik in enostaven sistem zaklepanja.