Prikazujem 1–32 od 2466 izdelkov

VRTNI STOLI

Vrtni stoli, v toplih dneh je prijetno sedeti na vrtu in uživativeč

v vremenu, prebrati kakšno knjigo ali pa se družiti s prijatelji. Poskrbite, da vaši stoli ponujajo udobje in dizajn, ki se sklada s celotnim ambientom vašega vrta.

Vrtni stoli predstavljajo ključen del vrtnega pohištva, ki omogočajo udobno sedenje in sprostitev na prostem. Ti stoli so posebej zasnovani za uporabo v vrtovih, terasah, balkonih ali drugih zunanjih prostorih, kjer lahko uživate v svežem zraku in lepotah narave.

Izbira vrtnih stolov je velika, saj so tudi raba in priložnosti za sedenje na vrtu različne. Lahko gre za del vrta, ki je v uporabi celo leto, ko le ni snega, če imamo dobri Nadstrešek pa tudi takrat. Za takšne vrtne stole si je dobro izbrati zelo udobne in stilsko skladne z okolico. Lahko so tudi masivnejši in večji, saj jih ne bo potrebno prestavljati. Gugalniki so zanimiva izbira, še sploh če ga postavite na trda tla. Da se bodo gungali tudi otroci, pa na vaš vrt postavite Otroška igrala.

Za tiste, ki pa iščete bolj sezonske stole in takšne, ki jih lahko pospravite tudi v avto, pa so zložljivi vrtni stoli dobra izbira. Prav bodo prišli tudi pri kakšnem kampiranju ali počivanju men Rekreacijo na prostem. Ste športni tip ali pa si mogoče želite več aktivnosti za vas in vaše bližnje? Prverite ponudbo Športne opreme.

V kolikor iščete vrtne stole za namen prebivanja daljšega časa na vrtu, vam priporočamo ogled še Vrtnih miz. Tako se boste lahko bolje namestili, saj bo miza držala vse potrebno in bo uživanje v vašem vrtu ne moteno dlje časa.

Želite na vrtu tudi obedovati? Priporočamo ogled Vrtnih garnitur. Tam najdete zunanje jedilne sete, kot prav tako počivalne garniture za udobno namestitev.

Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu vrtnega pohištva?

Vrtno pohištvo. Nekaj, kar nam bo polepšalo marsikateri poletni popoldan in večer, seveda pa nikakor ne smemo pozabiti na užitek ob jutranji skodelici kave na domačem balkonu ali terasi. Tržišče nam ponuja zares pester nabor vrtnega pohištva in izbira je vse prej kot preprosta. Da bo le-ta vsaj nekoliko lažja, vam v spodnjem prispevku ponujamo nekaj nasvetov, kako se lotiti izbire vrtnega pohištva, da boste z njim zadovoljni in ga ne boste zamenjali že prihodnjo pomlad.

Pri nakupovanju vrtnega pohištva bomo opazili, da se to v marsičem razlikuje od nakupovanja pohištva. S katerim opremimo notranjost svojega doma. Pri izbiri vaše nove garniture za vrt morate najprej oceniti, za kakšen namen jo boste uporabljali. In koliko časa boste preživeli zunaj. Le tako boste dobili odgovor, kateri material je za vaše potrebe najprimernejši. Kakšna oblika vrtnih stolov je najboljša in kakšno vrtno mizo pravzaprav potrebujete.
Veliko strank meni, da je izgled tisti, ki bo v prvi vrsti definiral izbiro vrtne garniture. Vendar to drži le delno. Seveda – garnitura vam mora biti všeč, poleg tega pa se mora ponašati tudi z drugimi karakteristikami, ki vam bodo ugajale.

Ker je zunanje pohištvo pod velikim vplivom okoljskih dejavnikov. Pa naj gre za dež, veter ali sončne žarke, je dobro, da investirate v kvalitetno vrtno pohištvo, ki se bo lahko omenjenim dejavnikom dobro zoperstavilo.

Kakšen naj bo material?

Med precej iskanimi materiali sta na primer plastika in aluminij. Oba materiala, ki sta primerna za vse, ki si želite lahko, nerjaveče in cenovno precej dostopno vrtno pohištvo, ki je poleg vsega tudi enostavno za vzdrževanje. Odločite se lahko tudi za vrtno pohištvo iz jekla ali kovanega železa, vendar je oba materiala vsakih nekaj let treba zaščititi pred rjo, saj v nasprotnem primeru življenjska doba vrtnega pohištva ne bo tako dolga, kot bi si želeli. Še vedno pa stranke zelo rade posegajo po lesenem pohištvu. Gre za stilsko in estetsko dovršeno vrtno pohištvo, ki sicer zahteva nekaj več vzdrževanja, saj morate redno obnavljati barvo, poleg tega pa boste morali vrtne stole in vrtno mizo iz lesa zaščititi tudi pred UV-sevanjem, ki lahko les precej poškoduje.

Pri izbiri vrtnih stolov in vrtne mize imejte pred očmi predvsem udobje. Stoli in miza morajo biti v ravno pravem razmerju. Vrtni stoli in miza se največkrat prodajajo v kompletu, če pa kupujete stole in mizo iz različnih linij, velja udobnost takšnega “set-up-a” prej preveriti. Izbira mize določa nadaljnje smernice za opremo vrta v skladu z razpoložljivim prostorom. Okrogla miza narekuje, da okoli nje postavite enake vrtne stole. Pri kvadratni mizi ste lahko nekoliko bolj kreativni in izberete različne stole in morda celo vrtno klop. Pravokotna miza pa dovoljuje, da zraven nje poleg različnih vrtnih stolov umestite tudi počivalnike.
Seveda pa izbira vrtne mize ne pomeni nič, če poleg nje ne izberete tudi kvalitetnih vrtnih stolov. Izbirate lahko med ožjimi in širšimi vrtnimi stoli, nekateri pa se odločijo za takšne, ki že nekoliko spominjajo na naslanjač. Vsekakor pa lahko vrtno pohištvo dopolnite z vrtno klopjo, ki na relativno majhnem prostoru ponuja prostor za vsaj dve osebi, velikokrat tudi več.

Kaj vpliva na vzdrževanje vrtnega pohištva?

Vzdrževanje vrtnega pohištva je odvisno predvsem od tega, iz česa in kako je vrtno pohištvo narejeno. Material, dizajn in kakovost bistveno vplivajo na njegovo obstojnost in dolgotrajnost. Zato pred nakupom premislite, koliko časa ste pripravljeni posvetiti negovanju, čiščenju in zaščiti vaše vrtne garniture. Vrtno pohištvo iz lesa zahteva več nege kot ostali materiali, hkrati pa je ob ustrezni negi zelo obstojno in trpežno. Kovinsko ali plastično vrtno pohištvo bo zahtevalo manj pozornosti, kljub temu pa ga je treba občasno očistiti in predvsem ustrezno skladiščiti.

Lepe, sodobne in obstojne vrtne garniture

Če radi preživljate proste trenutke na svežem zraku, ob dobrotah z žara ali prijetno zleknjeni na terasi ali v senci na ležalniku, je kakovostna vrtna garnitura nepogrešljiva oprema vašega doma ali vikenda. Sodobne vrtne garniture sestavljajo različni kosi pohištva, vrtne mize in vrtni stoli, ležalniki, sedežne garniture, udobnih počivalnikov in gugalnikov do senčnikov. Pestra ponudba na trgu vam omogoča, da svoj zunanji prostor opremite lepo, funkcionalno in v skladu s trendi ter vašimi posebnimi željami. Tudi na manjši terasi ali balkonu se ni treba odreči užitkom in udobju, saj se tudi na njih lahko razvajate. Manjše vrtne garniture z mizico in zložljivimi stoli, pa viseča mreža ali gugalnik in praktičen senčnik, ki ga hitro zložite, bodo tudi na majhnem prostoru omogočili popolno sprostitev. Izberite praktične, zložljive vrtne garniture, ki bodo po potrebi hitro pospravljene in ne bodo zasedale veliko prostora.

Vse za sproščeno bivanje na prostem

Vaš kotiček za bivanje na prostem, namenjen uživanju, počitku ali druženju s prijatelji in družino pa poleg vrtnega pohištva potrebuje še nekaj malenkosti, da bo res popoln. Tako seveda ne pozabite na ustrezno senčenje z velikimi dežniki oz. senčniki, ki bodo omogočali prijetno senco v vročih dneh, po potrebi pa tudi zaščito pred nenapovedano poletno ploho. Užitkov na terasi si ne moremo predstavljati brez dobrot z žara, zato na vrtu ali terasi ne sme manjkati tudi žar za kulinarične mojstrovine. Če pa se odločite za kamin, pa boste poleg dobrot hitro pričarali tudi romantično večerno vzdušje ob prasketanju ognja. Za piko na i zberite še primerno osvetlitev za urice, ko se stemni.

Namesto svetil, ki svetijo v nebo, raje izberite vrtne svetilke, usmerjene v tla. Zunanja svetila naj lepo osvetlijo grm ali kamin, hkrati pa naj ne bodejo v oči. Zelo priljubljene so svetilke, ki se polnijo s pomočjo sončnih celic ter jih lahko umestite tudi tja, kjer nimate dostopa do elektrike. Zelo modne so tudi svetlobne verige manjših žarnic starinskega izgleda, ki jih lahko razobesite po pergolah, drevesih ali ograjah ter dodate romantični pridih večernemu druženju.