Prikaz 1 izdelka

SISTEMI ZA AVTOMATIZACIJO DOMA

Sistemi za avtomatizacijo doma, pomen domače avtomatizacije je mogoče razbrati iz izvora besede, to je zveza latinskega izrazaveč

“domus”, kar pomeni časa, in grške pripone »ticos«. Ta označuje discipline uporabe. Gre torej za vprašanje tehnologije za dom, ki jih upravlja sistem za avtomatizacijo doma.  Te pa povezuje med seboj in omogoča lastniku, da jih spremlja tudi na daljavo preko digitalnega vmesnika. Ali pa preko sistemov glasovnega upravljanja, ki v zadnjem obdobju zelo uspevajo na trgu.

Avtomatizacija doma vam omogoča znatno povečanje zmogljivosti in možnosti, ki jih ponujajo različni sistemi. Ti so prisotni v domu, optimiziranje porabe in omogočanje integracijo različnih funkcij. Kot so nadzor, udobje, varnost, varčevanje z energijo in komunikacija, ki jih upravlja ena sama krmilna enota za avtomatizacijo doma.

V vsakem prostoru hiše lahko poleg klasičnega električnega sistema najdemo video domofone, protivlomne in video nadzorne sisteme, klimatske in ogrevalne sisteme ter terminale za uporabo avdio, video in multimedijskih vsebin, pogosto povezan z internetom. Sistem za avtomatizacijo doma zagotavlja vse te sisteme delati v harmoniji. Kar pa povečuje njihovo učinkovitost v smislu prihrankov, enostavne uporabe in daljinskega upravljanja.

Za razliko od tradicionalnega sistema, kjer se funkcije aktivirajo z uporabo običajnih ukazov, kot so stikala, regulatorji intenzivnosti, termostati in podobno.  Ne morejo medsebojno delovati.  Sistem za avtomatizacijo doma omogoča usklajeno upravljanje vseh naprav, ki ga ureja ena točka nadzora in programiranja. Prednosti življenja v povezanem domu so številne in zadevajo na primer prižiganje luči, odpiranje vrat in polkna, upravljanje klimatske naprave in še marsikaj.

Komunikacijski sistemi in varnostni sistemi komunicirajo znotraj ali zunaj. Tudi na daljavo prek pametnega telefona, tablice ali osebnega računalnika. Sinergija, ki lahko poveča udobje, varčevanje z energijo, varnost in povezljivost s komunikacijskimi omrežji.

Preloader