Prikazujem 1–32 od 837 izdelkov

KOPALNIŠKE OMARICE

Imate dovolj prostora za shranjevanje v vaši kopalnici?več


Marsikdo od nas se sooči s predmeti, ki nekako nimajo mesta. Prestavljamo jih iz enega konca v drugega in nikamor zares ne pašejo. Kopalnica vsekakor ni odlagalno mesto za kramo, a po dolgotrajni uporabi lahko ugotovimo, da bi nam prav prišla še kakšna dodatna ali tri Kopalniške omarice.

Kopalniške omarice so nepogrešljiv element vsake kopalnice, ki omogoča organizacijo in shranjevanje potrebščin na urejen način. V naši ponudbi vam predstavljamo raznolike kopalniške omarice, ki združujejo preglednost, funkcionalnost in estetski videz.<

Odvisno je, kako uporabljate vašo kopalnico. Če jo imate zgolj kot sanitarni prostor, potem bo primerna Kopalniška garnitura po vsej verjetnosti dovolj za držanje kozmetike in brisač. V kolikor pa imate v kopalnici pralni ali celo sušilni stroj, pa boste potrebovali nekaj dodatne opreme. V ponudbi kopalniških omaric najdete tudi stojala in omare posebno oblikovane, da se skladajo s pralnim strojem. Tako vam zagotovijo nekaj dodatnega prostora nad tistim, ki ga stroj vzame. Opremite kopalnico ali tudi vašo spalnico s Košarami za perilo, ponudba je pestra!

Imate mini stanovanje z mini kopalnico in mini porabo? V ponudbi Pralnih strojev najdete Mini pralni stroj!

Imate dovolj prostora za shranjevanje v hiši? Preglejte kose pohištva v namene za Shranjevanje in organizacijo. Menite, da imate že dovolj omar? Mogoče pa so priročne Škatle za shranjevanje tisto, kar iščete.

Da bo uporaba vape kopalnice še bolj priročna in prijetna jo opremite s Pripomočki za kopalnico. Kopalniška preproga bo preprečila zdrs ob izstopu iz tuša ali kadi, hkrati pa bo preprečila mrzla stopala. Da se bo brisača po uporabi lepo posušila, pa si izberite Stojalo za brisače po želji.

Vse to ni dovolj? Potrebujete vaša kopalnica prenovo od temeljev dalje? Vodovodarstvo je pravi naslov!

Ali je vaša kopalniška oprema že dotrajana ter obrabljena?

V trgovini PunKufer našim kupcem z veseljem pomagamo poiskati pravo odločitev glede na njihov okus, potrebe in želje. V naši ponudbi boste našli vso opremo in pohištvo za vašo kopalnico. Oglejte si ponudbo tuš kadi in kabin, kopalniškega pohištva ter različnih splakovalnikov. Za vse dodatne informacije v zvezi z našimi izdelki in storitvami smo vam na voljo preko telefona.

Čeprav je kopalnica običajno manjši prostor v našem stanovanju, to ne pomeni, da je ne moremo urediti v pravi center za razvajanje in nego. Naj bo majhna, velika, z oknom ali brez, naša kopalnica je lahko s pomočjo primerne kopalniške opreme vedno funkcionalna ter sproščujoča. V zadnjih letih so trendi na področju opreme kopalnic doživeli korenito preobrazbo. Enoličnost, ki je običajno vladala v kopalnicah, so nadomestile žive barve ter različne oblike, barve ter velikosti.

Nasveti za postavitev kopalniške opreme

Že med samim načrtovanjem kopalnice premislimo o vseh elementih, ki jih bomo potrebovali. Kopalniška oprema, ki je običajno nameščena v kopalnicah je WC školjka, umivalnik, vsaj ena

kopalniška omarica, ogledalo, tuš kabina ali kad ter pogosto tudi bide ali pisoar. V kopalnici se običajno nahajata tudi pralni ter sušilni stroj, pa tudi prostor za shranjevanje umazanega perila. V kopalnici se nahaja tudi radiator, najbolje cevni, na katerem lahko sušimo tudi brisače. Včasih se tam nahaja še bojler, ki ga lahko tudi skrijemo v omarico.

Umivalnika ne nameščajmo za vrata, saj se v veččlanskih gospodinjstvih večkrat zgodi, da si nekdo umiva zobe, medtem ko drugi vstopa. Ker se nad umivalnikom običajno nahaja ogledalo, je dobro, da je umivalnik osvetljen z naravno svetlobo (če je to seveda mogoče). Za umivalnikom pustimo vsaj 80 centimetrov prostora, razen če za njim stoji element, ki je nižji od njega.

WC školjka naj ne bo v središču pozornosti, idealno je, če je tovrsten prostor vsaj nekoliko ločen od preostalih elementov. Delno jo lahko zakrijemo s kadjo ali tušem, omislimo pa si lahko tudi premično pregrado (saj le-ta omogoča več zasebnosti).

Kopalniška oprema, kot sta tuš kabina ter kopalna kad, sta običajno del prostora, ki je visoko obložen s keramiko. Če bomo namestili oba elementa, je najlepše, če stojita drug ob drugem. Za lepši ter elegantnejši učinek ju lahko tudi oblečemo v keramiko.

Kako opremiti majhno kopalnico?

Kopalniška oprema, ki jo boste izbrali, mora biti najprej prilagojena velikosti prostora, v katerem se bo nahajala. Zagotovo je nesmiselno, da bo kopalniška oprema, ki jo boste izbrali, premajhna ali pa prevelika za sam prostor, ter bo zasedla premalo ali preveč prostora.

Če imate majhno kopalnico vam svetujemo izbor majhne, funkcionalne ter ekonomične opreme. Prostor, kjer bo nameščen umivalnik naj bo opremljen z kopalniško omarico z vgradnim umivalnikom, saj ni prostora za shranjevanje in organiziranje brisač ter ostalih pripomočkov za nego nikoli preveč. Nad njim lahko prav tako namestite omarico z ogledalom, namesto samostojnega ogledala. Priporočamo vam namestitev tuš kadi s tuš kabino, saj se lahko v tuš kadi natoči tudi nekaj vode. Namesto bane bo tuš kabina zagotovo boljša rešitev, saj zavzame manj prostora. Seveda v kopalnico spada tudi WC školjka, splakovalnik ter bide. Na trgu so dostopni tudi v krajših ali ožjih oblikah, da se bolj prilagajajo potrebam majhne kopalnice.

Ker se v kopalnici običajno nahajata tudi pralni in sušilni stroj za perilo, vam v tem primeru priporočamo nakup pralno-sušilnega stroja, ki zavzame manj prostora kot dva ločena stroja. Na stene kopalnice (nad pralni stroj, nad školjko itd.) lahko vedno namestite dodatne police, ki vam bodo služile kot dodatni odlagalni prostor.

Da bo vaša kopalnica udobna ter sproščujoča lahko dodate tudi dekorativne elemente, kot so pisane preproge ali rože na polici. Za lično shranjevanje in organizacijo pripomočkov na policah pa si lahko omislite še škatle različnih barv in velikosti.

Kopalniška oprema za velike kopalnice

Ker imajo večje kopalnice večjo prostornino, imamo pri opremi nekoliko večjo izbiro, saj nas dimenzije ne omejujejo. Za dovršen ter vizualno privlačen končni učinek, naj bo kopalniška oprema skladna, izdelana iz podobnih materialov ter skladnih barv. Prav tako lahko v njej namestite različne dekorativne elemente, ki bodo cel prostor še dodatno povezali.

Glede na potrebe ter število članov gospodinjstva, se lahko odločimo za enojni ali dvojni umivalnik in večje število kopalniških omaric, ki nam bodo omogočile ves potreben prostor za shranjevanje. Praktično je, da se pod ali nad umivalnikom nahajajo vsaj poličke, ki omogočajo shranjevanje nekaterih osnovnih potrebščin, ki jih uporabljamo vsakodnevno.

Poleg WC školjke, bideja ter tuš kadi s tuš kabino, se lahko odločimo tudi za vgradno kopalno kad, če nam to dopušča prostor. Če peremo večje količine perila večkrat tedensko, se nam izplača tudi nakup ločenega pralnega ter sušilnega stroja, saj bomo tako lahko sušili predhodno oprano perilo, med tem pa že ponovno uporabljali pralni stroj. Prostor za shranjevanje umazanega perila lahko lično skrijemo v za to namenjeno omarico.

Ponavadi je kopalnica obravnavana kot prostor, v katerem se izvajajo osnovne življenjske funkcije. Kopalnica pa je lahko tudi mnogo več, predstavlja lahko prostor sprostitve in umiritve. K dobri atmosferi kopalnice v veliki meri prispeva predvsem kvalitetna kopalniška oprema in kopalniško pohištvo po meri.

Oprema kopalnice in kopalniške omarice

V tako veliki, kot tudi manjši kopalnici lahko pričaramo prijetno atmosfero. Posvetiti se moramo le detajlom, kot so materiali, barve, teksture, stiki, ipd. kopalniške opreme. Kopalniško opremo nam lahko po meri izdela mizar. Pri izbir te, pa moramo biti pozorni predvsem na to, da so izbrani materiali odporni proti vlagi. Kopalniška oprema je najpogosteje izvedena iz enega izmed naslednjih materialov, mediapana, plastificiranega mediapana, furnirja, pa tudi lesa. Pri tem pa moramo biti pozorni, da je pult okrog korita izdelan iz materiala odpornega na vodo.

Stranice kopalniške opreme so lahko izdelane tudi iz furnirja. Furnir je s posebnimi metodami rezanja na tanko narezan les, katerega se nato uporabi, da se z njim oblepi npr. plošče iz iverice. Plošče oblepljene s furnirjem so po videzu skoraj identične videzu lesa, le da so od tega mnogo cenejše. Tudi furnir je pred uporabo potrebno dodatno zaščititi s posebnimi premazi.