Prikazujem 1–32 od 109 izdelkov

VOZILA ZA HIŠNE LJUBLJENČKE

Vozila za hišne ljubljenčke, bodisi na počitnice, do pasje šole ali do veterinarja, vsaka domača žival se bo enkrat odpravila na pot z avtomobilom.več

Neustrezen način prevoza in prezrti dejavniki tveganja pa lahko imajo strašljive posledice.  Zato je žival v avtomobilu potrebno obravnavati kot pravega potnika in jo na pot tudi ustrezno pripraviti.

Mnoge družine med svoje člane prištevajo enega ali več hišnih ljubljenčkov.  Ki jih, ko se cela družina za dlje časa odpravi na pot, seveda ne gre pustiti doma. Takrat je večina priprav osredotočenih na udobju domače živali in seveda ostalih potnikov v avtomobilu.  Varnost pa je drugotnega pomena. Poleg daljših izletov na počitnice pa so hišni ljubljenčki pogosto tudi na krajših izletih. Bodisi v dnevno varstvo, do veterinarja, štartne točke izleta v naravo ali pasje šole, pri katerih pa varnostne priprave lastniki pogosto popolnoma preskočijo. Saj so časovno preveč zamudne. Nihče namreč ne načrtuje nesreče, ko sede za volan, ampak svet žal ne deluje tako.

Med najpogostejše potnike živalskega sveta spadajo psi, ki so po izkušnjah policistov le redko ustrezno zavarovani in največkrat igrajo vlogo sovoznika na prednjem sedežu ali pa se prosto potikajo po prtljažniku avtomobila. Njihovo število na cesti pa ni zanemarljivo, saj samo v Sloveniji register psov šteje okoli četrt milijona štirinožnih prijateljev.

Temu so se prilagodili tudi strokovnjaki in avtomobilski proizvajalci.  Ti v tandemu razvijajo dodatno opremo za povečanje varnosti domačih živali v avtomobilu. Ustrezen in varen način prevoza domače živali pa ni ključnega pomena samo za žival. Ampak tudi za ostale potnike v vozilu. Žival, ki ni pripeta se prosto premika po vozilu in je s tem motnja za voznika ter lahko njegovo pozornost odvrne od vožnje. Zaradi zakonov fizike pa v primeru močnega pojemka ali celo trka vse kar v avtu ni pravilno pripeto, zagotovo ne bo ostalo na svojem mestu.

Preloader