Prikazujem 1–24 od 290 izdelkov

VRTNE OGRAJE

Lesene vrtne ograje, uporabljamo za zaščito več

pridelka pred različnimi živalim in seveda iz drugih razlogov.  Pomembno je, da jo resnično potrebujemo na vsakem vrtu, sploh kje so še pri hiši majhni otroci.

Imajo estetsko in zaščitno funkcijo. Pri nas imate na izbiro različne ograje.

Vrtne ograje vas zaščitijo pred radovednimi pogledi na vaši zemlji. Za vsak okus se najde kaj pri nas, na naši spletni strani. Izbira lahko med različnimi barvami in različnimi materiali, ki vas bodo prepričali. Naše stranke se rade odločajo med lesom, ki ga ponujamo v različnih oblikah. Lesen ograda je manj opazna, kot kovinske ograje in je tako primerna tako za vrtove, kot tudi hiše, kjer želimo naraven videz.

Lesene vrtne ograje

so dobra ideja za razne travnate površine, kot sta vrt ali dvorišče. Z leseno ograjo ustvarite prijeten in sproščen občutek. Z ograjo boste preprečili, da pobegne žoga na cesto, prav tako pa vam bo dala nekaj zasebnosti. Ogradite svoj zunanji prostor, naj bo pogosto obiskan.

Kako ohraniti in zaščititi lesene vtne ograje?
Uporabite zunanjo barvo na osnovi olja ali lateksa, ki bo zatesnilo vlago, preprečilo gnilobo lesa, omejilo količino vremenskih vplivov in podaljšalo življenjsko dobo lesa. Izberite madež ali tesnilno maso z UV zaviralcem, ki prepreči, da bi les postal siv. Pred nanosom madeža ali tesnilne mase pustite, da se les posuši približno en teden. Za vso pohištvo, ki se zadržuje zunaj, je prav tako potrebno poskrbeti, da nam bo dolgo služilo. Zaščitite ga pred soncem in dežjem s Prevlekami za zunanje pohištvo.

Potrebujete zraven vrtne ograje tudi novo Vrtno pohištvo?
Za počitek in dnevno mero vitamina D, pa si privoščite dober Ležalnik, ki vas bo čakal za vaših 5 ali 50 minut .

Vrtna ograja se običajno postavlja iz varnostnih razlogov, ograjevanje pa ima lahko tudi povsem estetski namen. Poleg tega, da nas ščiti pred nepovabljenimi gosti, jo lahko uporabimo za označevanje posesti, okraševanje vrtnih gred ali razmejevanje posameznih predelov našega vrta, rezultat pa sta vselej izboljšana kakovost počutja na vrtu in urejena zunanja podoba vašega doma. Velika prednost nakupa vrtne ograje pa je, da jo lahko postavimo tudi sami.

Gradbeni projekti

ki se jih lotimo sami, z napačno opremo in pristopom kaj kmalu postanejo razvlečeni in naporni. S premišljenim nakupom ograje in vnaprejšnjim načrtovanjem pa se na videz zahteven podvig spremeni v enostaven, hiter in zabaven izziv. Dodatna motivacija za lastnoročno postavitev ograje so tudi nižji stroški in večji nadzor, saj je potek ograje po vrtu v vsakem trenutku povsem prilagodljiv željam lastnika. Z nakupom že pripravljenih sestavnih delov lahko ob pomoči določenih osnovnih vodil tudi najbolj neizkušeni domači mojstri postavijo lepo, trdno ograjo.

Zakaj vrtna ograja?

Okoli hiš, dvorišč, vrtov ali teras ograje nameščamo v različne namene: z njimi si zagotovimo zasebnost, omejimo dostop do omenjenih prostorov in poskrbimo za prijetno podobo okolice. Ograde so primerne tudi za lastnike hišnih ljubljenčkov, za zaščito poljskih pridelkov in gredic. Zato lahko izberemo nižje ograde, ki zaščitijo posamezne dele vrta pred škodljivci in poškodbami. Glede na funkcijo, ki naj jo opravlja ograja, se najprej lotimo izbire materiala in oblike. Tu presojamo predvsem, ali sta nam pomembnejši varnost in zasebnost, ali želimo predvsem estetsko skladnost in elegantne, urejene predelke vrta. V grobem poznamo tri najpogostejše vrste ograj: panelne ograje, žične ograje in gabione.

Vrtna ograja po vaši meri

Če iščemo enostavno in hitro pot do večje varnosti, so izvrstna izbira panelne ograje. Predvsem zaprte WPC panelne ograje s svojo kompaktno in strnjeno zasnovo nudijo popolno zasebnost in ustrezajo vsem osnovnim varnostnim zahtevam, poleg preprečevanja neželenih pogledov pa nudijo tudi zavetrje.

Večno priljubljena izbira za pristen naravni videz vrta so lesene ograje, ki so najprimernejše za razgiban vrtni teren. Za prav tako topel, a bolj eksotičen vtis, lahko izberemo bambusovo vrtno ograjo. Ta nam lahko na vrtu ustvari pravo tropsko oazo, obenem pa zagotavlja vso zasebnost panelnih ograj. Izbiramo lahko med številnimi oblikami lesenih ograj, od značilnih ameriških stebričkov do visokih panelov in nizkih ograd za ločevanje gredic.

Žične ograje 

ustvarjajo bolj odprt in zračen videz. Čeprav nudijo le minimalno protivetrno zaščito, so bolj prepustne za svetlobo, omogočajo pogled zunaj vrta in predstavljajo dobro ravnovesje med preprečevanjem vstopa živalim in ohranjanjem občutka prostornosti. Za večjo varnost se lahko odločimo tudi za povsem enostavno namestitev trnovih žic.

Nikar ne spreglejte!

Pri izbiri vrtne ograje bodimo pozorni na podlago, ki jo nudi naš vrt, saj nekatere vrste ograj ne omogočajo gradnje na hribovitem in neenakomernem terenu. Paneli ograje morajo ustrezati želeni višini ograje, ki ni namenjena le stopnji zasebnosti, ampak lahko pomeni razliko med zunanjo ograjo vašega dvorišča in ograjenimi gredicami. Pri nakupu se lahko nehote osredotočite zgolj na estetsko ustrezne ograje, a pri tem nikar ne pozabite na primarno vlogo, ki jo bo ograjevanje imelo v vašem vrtu. Zato si pred začetkom gradnje skrbno oglejte razpoložljive modele ograj in izbirajte predvsem po kakovosti in vaših željah gradnje.

Ograje

Želite elegantno zaokrožiti videz svojega vrta, pa ne veste točno kam se odpraviti po ograjo? Nimate ravno veliko časa za obiskovanje različnih trgovin in vožnjo od enega nakupovalnega centra do drugega? Za vas  imamo odlično rešitev. Na enem mestu lahko preverite izjemno ponudbo ograj in drugih ogradnih elementov za svoj vrt. Z nekaj kliki si lahko ogledate  tipe ograj in cenovni razpon in to kar iz domačega naslonjača. V naši ponudbi najdete številne panelne ograje, stebre in opore za ograjo, mrežne ograje, različne tipe vrtnih ograj in pa druge lesene ogradne elemente. Preden se odločite za nakup enega izdelka, vam priporočamo, da pogledate celotno ponudbo.

Mrežaste ograje

so primerne za enostavno in hitro ograjevanje vrtov, dvorišč, delovnih površin ali pa drugih površin, ki jih želite natančno razmejiti in ločiti od ostalih. Njihova montaža poteka enostavno z večinoma že prilagojenimi količki, ki jih zabijemo v podlago in prek njih položimo ograjo. Če želite učinkovito preprečiti vstop vsiljivcem, se lahko odločite za mrežno ograjo, ki ima na vrhu bodice. Izbirate lahko tudi med številnimi lesenimi, kamnitimi in kovinskimi ograjami, sama izbira pa je odvisna od vas, vašega okusa in tipa vrta oziroma dvorišča.

Vrtna vrata

Velika možnost je, da če ste imetnik vrta potrebujete tudi vrtna vrata. Ta bodo poskrbela, da se čez vaš vrt lahko vstopi in odide le na določeni točki. Lahko izberete širino in višino vrat, tako da bodo ustrezala mestu, kjer jih želite postaviti. Pozorni bodite, da izbrana vrata ustrezajo izbrani ograji. Ograja, katero imate oziroma si želite imeti na Vrtu, je lahko iz različnih materialov. Na vrt se dobro podajo Vrtne ograje. Prepričani smo, da najdete ustrezen par za izbrana vrtna vrata. Lahko pa izberete Leseno ali Letveno ograjo, kateri prav tako ustrezata vrtu ali dvorišču. Z vrtnimi vrati poskrbite za vhod, Vrtna ograja pa vašemu vrtu da lepo obliko in vam občutek prostora. Vrt je prostor, ki ga lahko oblikujete po milji volji. Majhne stvari imajo lahko velik vpliv na izgled in občutek, ki ga prostor oddaja. Polepšajte vaš vrt in mu privoščite nekaj svetlobe tudi ponoči. Na vašem vrtu, vhode ali dvorišču lahko postavite Svetilke. Te lahko služijo kot označbe poti ali preprosto osvetlijo prostor, ki ga želite ohraniti vidnega tudi po sončnem zahodu.

Lesena vrtna vrata

Lesena vrtna vrata, so za prekrivanje in so je odlična rešitev. Za površine, kjer si želimo zastreti pogled pred nezaželenimi pogledi. Uredite si okolico po vašem izboru iz naše ponudbe.  Vrtne ograje v naši ponudbi so prilagojene vsaki od teh vlog. Najpreprostejša in najpogostejša rešitev je lesena ograja. WPC palice ali lesene impregnirane letvice bodo odlično služile namenu, ponujamo pa jih v različnih dimenzijah.