Prikazujem 1–32 od 6180 izdelkov

POSTELJNI OKVIRJI

Posteljni okvirji vseh dimenzij in modelov velikosti. več

Prodajamo v dimenzijah od 80×200, 120×200, 140×200, 160×200 in 180×200 cm.

Posteljni okvirji so tisti kos pohištva v našem domu, ki izraža naš osebni slog in stil cele spalnice. Pri nas najdete kvalitetne in moderne postelje iz lesenih in kovinskih okvirjev, pa tudi takšne z oblazinjenim naslonjalom.

Posteljni okvirji v naši ponudbi so različnih dimenzij in zato primerni za vse velikosti prostorov. Poiščite primernega za vas in si pričarajte pridih doma po svojem okusu. V ponudbi tudi postelje z predali ali dvižne, ter z vzmetnicami in spominskimi penami. Veliko je novih modelov, zato je ponudba zelo pestra, najde se postelja tudi za še najbolj zahtevne okuse.

V marsikaterem modelu posteljnega okvirja so dodane LED lučke, posteljni okvir LED. Strategija naše prodaje, je vmesni člen med ceno in kvaliteto. Trudimo se ohranjati, moderen dizajn za zmerno ceno, zato lahko z gotovostjo trdimo, da smo konkurenčni. Ponujamo posteljne okvirje v vseh dimenzijah, modelih in velikosti.

Nakup postelje

ni ravno pogosto opravilo, vendar mu je smiselno nameniti nekaj več pozornosti in časa, saj v postelji preživimo približno 1/3 svojega življenja. Kakovost spanja ima velik vpliv na naše zdravje, saj so mnoge raziskave pokazale povezanost pomanjkanja spanca in razvoj številnih bolezni, tako fizičnih kot tudi psihičnih.

Na to, kakšno dimenzijo postelje bomo izbrali, vpliva več dejavnikov. Če bomo menjali le posteljni okvir, vzmetnico pa obdržali, smo glede dimenzije omejeni. V primeru, da se menja celoten posteljni komplet, pa imamo pri izbiri več svobode.

Izbira dimenzije je odvisna od tega, koliko prostora imamo na voljo, koliko oseb bo spalo na postelji in kakšne so naše spalne navade. Večina postelj je standardne dolžine 2 metra, vendar pa lahko v primeru, da smo višje rasti, izberemo tudi podaljšano posteljo dolžine 210 ali 220 cm.

Posteljni okvir

je struktura, na kateri je nameščeno ležišče, zato je zelo pomemben element za udobje počitka. Na kaj morate biti pri nakupu posteljnega okvirja še posebej pozorni?

V majhnih hišah in stanovanjih je vsak kvadratni meter prostora za shranjevanje zlata vreden. Tak prostor lahko pridobite tudi pod posteljo, če to dopušča okvir. Če si to želite, mora imeti posteljni okvir praktične posode za shranjevanje stvari, kot so rezervni kompleti posteljnine ali zimska oblačila. Lahko si omislite tudi posteljni okvir, ki nima predalov za shranjevanje, je pa dvignjen, da lahko od spodaj namestite velike in praktične škatle za shranjevanje.

Velikost posteljnega okvirja za spalnico

Postelja mora biti seveda udobna, na kar vpliva tudi okvir. Pri tem so ključnega pomena njegove dimenzije, ki pri izbiri za dve osebi ne smejo biti manjše od 140 cm v širino. Seveda so kupci omejeni tudi z dimenzijami notranjosti, zato morate pred nakupom izmeriti vrzel, v katero bo postavljena postelja, hkrati pa ne pozabiti, da je treba tja postaviti tudi nočne omarice.

Višina vzglavja

V mansardni spalnici ne smete pozabiti na višino vzglavja v posteljnem okvirju, ki običajno ne more biti poljubna (če bo pohištvo postavljeno ob poševni steni). Za večino podstrešij je optimalna dimenzija približno 100 cm (ali nekoliko več), vendar se zaradi lastne varnosti vedno splača še enkrat izmeriti višino stene.

Okvir v posteljnem okvirju

Zadnji, a ne najmanj pomemben dejavnik je okvir. Seveda mora biti dovolj trden, da prenese težo ležišča in ljudi, ki spijo na njem. Prav tako ne sme škripati, saj tvegate, da se boste ponoči zbudili, kar bo sčasoma postalo zelo moteče.

Kot je razvidno, je treba pri izbiri posteljnega okvirja upoštevati veliko različnih dejavnikov. O tem je treba dobro premisliti, saj je nakup postelje v večini primerov odločitev za več let.

Udobna postelja

V spalnici se vse vrti okrog postelje. To je osrednji kos pohištva, ki naj bi mu že zaradi dobrega spanja namenili dovolj pozornosti. Tudi oblikovno je najzanimivejši izdelek v tem prostoru, zato se oblikovalci radi poigravajo z oblikami in materiali, iz katerih so narejeni posteljni okvirji. Kot že nekaj sezon je še naprej modna oblazinjena postelja s pou­darjenim vzglavjem.

Dvanajst let je minilo

odkar si je italijanski oblikovalec Daniele Lago zamislil lebdečo posteljo brez okvirja. Namesto tega ima sredinsko nogo, ki pa se ne vidi, zato daje vtis, da vse skupaj lebdi v zraku. Postelja, ki je idealna za majhne prostore, hkrati pa dovolj nevtralna za večino modernih interierjev, je še vedno aktualna in na sejmih še vedno vzbuja pozornost. Zdaj je že nekaj časa pri posteljnih okvirjih poudarek na udobju. Zato so oblazinjeni v mehko tkanino, ki jo lahko snamemo in operemo v pralnem stroju. Še vedno so modne lesene nogice, ki so lahko vidne ali skrite. Če okvir ni oblazinjen, je praviloma izdelan iz lesa. Zdaj so v ospredju temnejše vrste, a še vedno se najdejo izjeme, ki se zgledujejo po skandinavskem oblikovanju, kjer so leseni deli v svetlejših odtenkih. Za udoben počitek pa potrebujemo tudi kakovostno ležišče in posteljno perilo.

Oblazinjeno vzglavje

Pri novih posteljah že nekaj let ne gre brez opaznega in prav tako oblazinjenega vzglavja. Večinoma je oblazinjenje enako na drugod posteljnem okvirju. Vzglavje je lahko precej večje, že kar nekakšna oblazinjena stena, ali pa duhovito zamišljeno ozadje, ki daje zavetje. Takšno ni povsem ravno, ampak zaobljeno ali kako drugače zaokroženo. Nekateri oblikovalci so si zamislili vzglavje, ki se razteza po vsej širini stene, na katero je naslonjeno, in so v tem okviru še nočni omarici, kakšna lučka in druge odlagalne površine. Ne glede na velikost pa je večinoma mehko in prijetno na otip, v umirjenih odtenkih temnejših barv.

Vse več temnih odtenkov

Celostna podoba spalnice, povzeta po mednarodnem pohištvenem sejmu v Milanu, je umirjena, saj so tudi na stenah, pohištvu in tkaninah takšni odtenki. Vse pa gre v smeri temnejših barv: sive, antracit, rjave, tem­no zelene, temno modre. Stene so lahko zgolj prepleskane ali pa kakšno prekrivajo tapete, običajno je to tista za vzglavjem. Na njih so nežni, komaj opazni vzorci. S tem konceptom se ujema tudi posteljnina. Vse skupaj deluje umirjeno in sproščujoče, a po navadi so to veliki prostori, kjer si je mogoče marsikaj privoščiti.

Dodatki za prijeten ambient

Posteljnina naj bo iz naravnih materialov, barvna paleta, ki so jo ponudili oblikovalci na predstavitvah novih trendov, pa je zelo umirjena. Ker se bliža jesensko-zimski čas, so v ospredju zemeljski, sivi, sivo-rjavi, temno modri, celo skoraj črni in beli, dobrodošli so tudi vzorci. Priljubljeni so tako geometrični kot nežni cvetlični.

Za prijeten ambient lahko poskrbimo tudi z drugimi predmeti in dodatki. Zavese, pregrin­jala in preproge omehčajo izčiščen prostor in vnesejo toplino. Ob posteljo lahko postavimo izvirni nočni omarici. Da spalnica ne bo videti kot lepo urejena hotelska soba, sta lahko neobičajnih oblik ali ju nadomestimo z drugimi odlagalnimi površinami, recimo z zanimivo oblikovanim stolom, poličkami ali kakšnim drugim večnamenskim kosom, ki lahko opravi svojo nalogo tudi ob postelji.

Oblikovalci nikoli ne pozabijo na predalnike, v zadnjem času pa opazimo tudi lepotilne mizice, ki so bile včasih obvezni del opreme. Predalniki so v nasprotju z drugim spalničnim pohištvom lahko v vpadljiveši barvi, potiskani ali oblikovani tako, da izstopajo. Za prijetno osvetlitev skrbijo lučke ob postelji, ki si jih prižgemo tudi za branje. Prostostoječi obešalnik, ogledalo, drugače oblikovana odlagalna površina, umetniške slike ali kakšni drugi nam ljubi predmeti so prav tako vedno dobrodošli.

Veliko garderobnega prostora

Velike garderobne omare so se iz spalnice preselile na hodnik ali kar v garderobno sobo, če pa so ostale v prostoru, so čim bolj neopazne in delujejo kot stena. Garderobne sobe ponujajo razkošje prostora in nešteto možnosti različnega shranjevanja oblačil in druge garderobe. Pravzaprav izpolnjujejo sanje nežnejšega spola, vsaj tako se zdi na sejmih v tujini, ker se v njih gnete največ žensk. Navsezadnje delujejo prefinjeno kot trgovine najprestižnejših blagovnih znamk. Takšna garderobna soba ima lahko na sredini omarico za nakit, torbice in pasove, mehko preprogo in udoben počivalnik.

Zakaj ne, če le imamo dovolj prostora in denarja … V garderobnih omarah in sobah, ki so jih predstavili v letošnjem letu, je bilo veliko stekla, tako za police kot drsna vrata. Največkrat so ga kombinirali s temnimi vrstami lesa. Čeprav se pri drugi opremi oblikovalci vse pogosteje sprašujejo o velikosti prostorov, ki jim je pohištvo namenjeno, in ugotavljajo, da postajajo naši domovi manjši, pri shranjevalnih površinah v spalnici te spremembe v razmišljanju ni zaznati.