Prikazujem 1–32 od 2322 izdelkov

KLUBSKE MIZICE

Klubske mizice ali mize za dnevno sobo so odličen dodatek za zapolnitev. več

Sploh za neuporabljeni prostor s slogom. Lahko jih postavite v dnevno sobo ali celo v vežo. Ne smejo služiti samo kot
okras, lahko jih lahko uporabljate za rože, revije, knjige ali spomine na potovanja.

Moderne klubske mize lahko vsebujejo tudi predale, tako da jih lahko uporabite za shranjevanje, mizice s pladnjem pa so kot simpatičen dodatek za postrežbo gostov. Ženske bodo navdušene in si bodo verjetno zaželele tudi konzolne mizice, ki jih lahko postavite tudi v spalnico ali prostorno kopalnico. Tiste, ki uživajo kavo čez dan, bodo zagotovo pritegnile naše moderne mize za kavo. So praktične, estetsko privlačne in prostoru dajo pridih elegance.

Eden od številnih takih dodatkov je kavna mizica iz visokega sijaja in naše lesene mize, ki so očarljive. Če pa imate radi nenavadne in unikatne kose pohištva, vas čaka mizica z grobimi kolesi iz mango lesa.

Vprašanja, ki bi se jih morali vprašati, preden jo kupite

Kaj naj bi bil po vašem mnenju biti razlog za izbiro mize za dnevno sobo? Trenutni navdih, priporočilo prodajalca ali dejstvo, da je del sloga, ki ga želite v svoji sobi? Seveda nobena od teh možnosti ne podpira odločitve, v kateri boste lahko uživali dlje časa. Klubska mizica je zelo pomemben eleganten in funkcionalen element v dekorju dnevne sobe, zato si morate pred določenim modelom zastaviti vsaj tri vprašanja (in si nanje tudi odgovoriti).

Preden razkrijemo, katera so ta vprašanja, bomo pregledali najpomembnejše vrste klubskih mizic, ki jih razlikujemo glede na material, obliko in posebne značilnosti.

Zato lahko glede na material, iz katerega so izdelane, lahko najdete lesene, steklene, kovinske, ratanske, aluminijaste, akrilne ali laminirane lesene klubske mizice ali mizice iz ivernih plošč. Nekatere imajo trdo podlago, druge so oblazinjeni, nekatere so prozorni, druge pa neprozorne.
Zasnova klubskih mizic je izjemno raznolika, vendar so zelo pogosti okrogli, kvadratni, pravokotni in valjasti modeli na treh ali štirih nogah ali celo na kolesih. Nekateri od teh pohištvenih kosov imajo posebne značilnosti. Zato raztegljiva klubska mizica, mizica s prostorom za shranjevanje ali tista, na kateri lahko sedite, predstavljajo domiselne rešitve, ki so kot nalašč za majhne prostore.

Kako pogosto in na kakšen način boste uporabljali klubsko mizico?

V nekaterih dnevnih sobah se klubska mizica dejansko ne uporablja, ampak je mišljena le kot dekorativni element. V drugih primerih pa jih vsak družinski član pogosto uporablja: odrasli si nanjo postavijo prigrizke in pijače, otroci na njih rišejo ali se igrajo, najstniki si nanjo postavijo noge, ko gledajo svojo najljubšo TV-oddajo, in tako naprej, in tako naprej.

V družini z otroki na primer imajo prednost trpežne klubske mizice, ki imajo prostor za igrače, izogibati pa se je treba steklenim mizicam.
Če imate hišnega ljubljenčka, je bolje izbrati stabilno klubsko mizico, ki je vaš štirinožni prijatelj ne more prevrniti.
Če nimate dovolj prostora, se lahko odločite za komplete klubskih mizic. Te imajo različne velikosti in jih lahko postavite ena na drugo, kadar ne potrebujete preveč praznih površin.

Kakšno obliko in velikost mora imeti klubska mizica ?

Oblika in velikost klubske mizice sta najbolj odvisna od postavitve pohištva v prostoru, razpoložljivega prostora in vrste kavča ali kotnega kavča.

Da bi klubska mizica bila lahko dosegljiva, ne bi se smela postaviti na več kot 45 centimetrov razdalje od kavča / kotnega kavča / foteljev, vendar tudi ne bližje od 35 centimetrov, ker lahko postane neprijetno.
Klubska mizica ne bi smela biti višja od sedeža kavča, vendar ni priporočljiva tudi veliko nižja mizica. Priporočljiva je višinska razdalja največ 5 cm med obema kosoma pohištva.
Če imate kotno sedežno garnituro za dnevno sobo, pri izbiri mizice upoštevajte njeno vrsto. mize. Torej, okrogla ali kvadratna klubska mizica se dobro ujema s kotno sedežno garnituro z enakimi stranicami, medtem ko bo pravokotna ali ovalna mizica videti bolje, če jo kombinirate s kotno sedežno garnituro v obliki črke L.
Klubska mizica ne sme biti daljša od kavča. Idealna velikost klubske mizice ne sme presegati dveh tretjin dolžine kavča.

Iz katerega materiala naj bo izdelana klubska mizica ?

Material, iz katerega je izdelana klubska mizica, poskusite izbrati odvisno od notranjega sloga in tega, koliko se bo mizica uporabljala.
V dnevni sobi v industrijskem slogu se bo lahko odlično vklopila kovinska ali lesena klubska mizica, v moderni dnevni sobi pa lahko izberete prozorne, akrilne ali steklene mizice.

Če bi radi izbrali les, ker je bolj trpežen, ne pozabite, da se nekatere vrste lesa obrabijo hitreje kot druge. Zato so bukov, orehov, hrast in tikov les trajne vrste, ki zahtevajo minimalno vzdrževanje, medtem ko se bor in jelka zlahka izpraskata.
Nenavadna možnost izbire klubske mizice je otoman: oblazinjen kos pohištva, brez hrbtišča ali naslonjala za roke, ki ga lahko uporabljate kot stol, stolček in celo kot klubsko mizico, če poskrbite, da vedno uporabljate pladenj za skodelice in krožnike.

Torej, ne hitite z nakupom mizice

za dnevno sobo, preden niste natančno analizirali razpoložljivi prostor in ugotovili, kaj dejansko želite od tega kosa pohištva, prav tako pa upoštevajte tudi druge možnosti, razen tradicionalnih pravokotnih lesenih klubskih mizic.

Če v svoj dnevni prostor postavite odlično zasnovano in opremljeno klubsko mizico, poskrbite za še boljši slog celotnega prostora. Dodajanje ustreznih kosov mizici omogoča še večjo prefinjenost in zanimivejši videz. S tem ne navdušujete le sebe in svojih domačih, temveč tudi svoje goste.

Preden se lotite ‘dekoriranja’ dnevne klubske mizice, premislite, kam točno želite namestiti dodatke in koliko prostora to lahko zavzame. Poiščite dekor, ki bo na mizici videti kar se da privlačen. Če je na primer vaša mizica narejena iz temnejšega lesa, jo lahko odlično poudarite z dodatki v beli barvi.

Zasnova klubskih mizice je izjemno raznolika. Najpogosteje izbrani modeli so okrogle, kvadratne, pravokotne ali valjaste oblike na treh ali štirih nogah ali celo na kolesih.

Odlična izbira so raztegljive klubske mizice ali pa mizice s prostorom za shranjevanje. Obstajajo tudi takšne, na katerih lahko sedite. Čisto vse mizice uporabnikom zagotavljajo domiselne rešitve, če le malo pomislijo na to, kako koristno se jih da uporabiti.

Dekoriranje mizice z različnimi oblikami in višinami dodatkov

Pri dekoriranju klubske mizice so dobrodošle različne geometrijske oblike. Pravokotni dodatki so odlična izbira, vendar naj se jim pridružijo še okrogli – pladnji, sklede, sveče. Nato strukturi dodajte še kos opreme, ki v primerjavi z drugimi dodatki znatno izstopa po svoji višini. Vse skupaj bo videti izjemno posrečeno.

Zaželeni elementi na klubski mizi

Na mizici je lahko postavljen večji okrogel in čim zanimivejši okrasni pladenj. Za lep dekor poskrbijo tudi posebne zbirke knjig, ki naj jih ne bo preveč – morda tri knjige, ki so že navzven videti res nekaj posebnega in odlično poskrbijo za estetski pridih.

Na mizici ali blizu nje ne sme manjkati zelenje. Poskrbite za prav posebno vazo, v katero lahko postavite pravo ali pa umetno cvetje. Prave rože so veliko bolj osupljive, a dober učinek lahko dosežete tudi z umetnimi.

Velik doprinos klubski mizici so manjši unikatni dekorji – na primer unikatno zasnovani podstavki, ki so povezani s slogom prostora. Ne nazadnje na mizici ne sme manjkati niti dišeča svečka. Postavite jo na svoj najljubši podstavek.

Konzolne mizice

Da bodo stvari pri roki in bo vedno nekje prostor, kjer boste lahko položili tisto česar trenutno ne potrebujete, vendar vam bo prišlo prav kasneje. Za urejen bivalni prostor je potrebno poskrbeti, da ima vsaka stvar svoj prostor, kamor je pospravljena. Včasih pa nekaj uporabljamo dlje časa s premori. Takrat je dobro, da lahko tisto nekaj tudi odložimo. Konzolne mizice bodo za vas bile ta prostor.

Doma imamo več prostor, kjer se zadržujemo dlje časa. Po navadi so to dnevna soba, jedilnica, kabinet, mogoče pa za nekatere terasa. Kjerkoli se že radi zadržujemo, je dobro, da imamo tam nekaj za sedet in prostor, kjer imamo vse potrebščine. Ob vašem Kavču ali Fotelju se bo konzolna mizica dobro znašla. Za vas bo držala kozarec ali šal

co, knjigo ali telefon, ko ga boste odložili.

Konzolne mizice so uporabne tudi v dnevni sobi poleg kakšnega kosa pohištva. Lahko vam služi tudi kot polica ali drži kakšno rožo. Potrebujete drugačen kos pohištva za shrambo stvari, ki jih želite imeti pri roki? Preverite ponudbo Komod.