Prikazujem 1–32 od 26847 izdelkov

POSTELJE

Postelje so glavni predstavniki vsake spalnice več

ter vir dobrega počutja. Postelje ali posteljni okvirji ponavadi kraljujejo na sredini spalnice, zato je pomembno, da je postelja lepa in kvalitetna.

V postelji preživimo tretjino svojega življenja, zato je potrebno dobro premisliti kakšno postelje  izbrati. V osnovi je postelja namenjena spanju, a to še ne pomeni, da lahko zato obliko zanemarimo. Ni pa spanje vse, za kar je namenjena postelja. Pred nočnim počitkom je prijetno prebrati poglavje ali dva priljubljene knjige, ali pa si v miru ogledati kakšen dober film. Za prijetno namestitev je potrebna udobna postelja, na kateri so pravilne vzmetnice, pomembna je seveda tudi posteljina. Ves skupek doprinese dobremu in zdravemu počutju. In še dobra novica, vse kar potrebujete najdete pri nas.

Lahko izberete med različnimi materiali. V ponudbi so kovinske postelje ali lesene postelje. Prav tako so v vseh teh materialih v ponudbi posteljni okvirji. Vaša izbira pa je seveda odvisna od druge opreme, ki jo imate v spalnici. V spalnici preživimo vsaj četrtino svojega dneva, zato poskrbite, da vam vaša postelja nudi udobje in kvaliteto.

Postavitev postelje

Kaj je slab feng shui za spalnico?

Če je vaš posteljni okvir v liniji z vrati, bo vaša energija vso noč odtekala o vas. Tudi postelja, ki je preblizu vrat spalnice, velja za slab feng shui. V spalnici boste ustvarili dobro feng shui energijo tako, da boste v spalnici z pohištvom in barvami ustvarili sproščujočo in čutno energijo.

Barve spalnice

Tukaj se lahko poigrate tudi s toni barv, ki se na prvi vtis zdijo nepreimerne a pri pravi izbiri ustvarijo v spalnici pravi efekt.
Npr. medtem ko tople sive stene ustvarijo pomirjujoč nevtralen prostor spalnice, se jeklena siva ponavadi zdi hladna, enako velja za posteljni okvir postelje.

Katera barva je najboljša za spanje?

Modra je najboljša barva za spanje.
Zakaj je najboljša barva za postelje in spalnice modra?
Modra barva je pomirjujoča, bo pogledu na njo se naš um in telo umirjata. Vendar pozor, če je modra barva preveč osvetljena to naše telo prebuja, v tem primeru spreminja notranjo uro, zato imejte spalnico pri oknih zatemnjeno.

Kakšna barvna svetloba sproži spanje?
Klinične študije kažejo, da nam do spanca najbolje pomaga rdeča. Rdeča svetloba ima nizko barvno temperaturo, precej nižjo od običajne sončne svetlobe, tako je idealna za večere preden se odpravljamo spati.

Na kateri strani bi moral spati?

Najbolj udobno boste spali na boku. Najljubša je leva stran, saj povečate cirkulacijo. Vstavljanje blazine med noge in upognejene noge v kolenih, pa bosta ležanje naredila še bolj udobno.

Kakšne so velikosti postelj?

Enojna postelja. Optimalna izbira za počitek in spanje za eno osebo. Standardna enojna postelja je primerna tako za odrasle, kot za otroke.
– Francoska postelja. Gre za nekakšno vmesno možnost med enojnim in dvojnim modelom. Ta opcija je primerna za spanje odrasle osebe z otrokom ali za udoben spanec visoke osebe, prav tako pa bo še kako prav prišla študentskemu paru.
– zakonska postelja. Idealna izbira za hkratno spanje dveh oseb

Kakšno vzmetnico naj imam na postelji?

Številne raziskave kažejo na to, da če spimo na bolj trdni podlagi, da imamo manj bolečin v križu in občutimo manj simptomov, kot če spimo na novejši postelji. Če bo na posteljah v vašem domu opremljena še kakovostna in udobna posteljina, bo občutek splošnega udobja v postelji še večji. Posledično vam bo zagotovljen odličen spanec, s pomočjo katerega se boste zagotovo odpočili. Zraven pa sevede na pozabite na izbiro lepe nočne omarice, kamor boste zvečer lahko odložili knjigo, kozarec vode in budilko.

Kako izbrati ustrezno velikost postelje??

Ljudje smo si različni in zato tudi spimo na različne načine: nekdo to raje počne na boku, nekdo na trebuhu, spet drugi na hrbtu, nekateri pa se valijo od roba do roba. Skladno s tem je izbira postelj za spanje povsem individualno vprašanje. Z razčlenjevanjem težav izbiranja ne bomo pretiravali, še posebej zato, ker obstaja univerzalni algoritem za izbiro pravih velikosti.

Dolžina postelje. Za določitev zahtevane dolžine postelje priporočamo uporabo preproste formule: višina osebe + 10–15 cm. Če govorimo o zakonski postelji, se izračuni izvajajo na enak način za višino tiste osebe, ki je višja.
Širina postelje. To velikost je mogoče določiti na nekoliko drugačen način: lezite na hrbet, pokrčite roke na prsih, razmaknite komolce ob straneh. Kot osnovna širina je priporočljiva razdalja od komolca do komolca. Če izbirate zakonsko posteljo, morata ta preprost ‘domači izračun’ opraviti obe osebi, da boste prišli do pravih rezultatov. Seveda malce rezerve v centimetrih nikoli ne škodi.

Pomembno: velikost postelje ne sme ustrezati le dimenzijam osebe, temveč mora ustrezati tudi prostoru, v kateri bo postelja nameščena. Hkrati je treba pustiti dovolj prostora za čiščenje in gibanje oseb v prostoru na splošno.

Katere postelje so najbolj priljubljene?

Razkošne boxspring postelje

Boxsping postelja je kraljica med posteljami, saj jo odlikujeta luksuz in udobje prve stopnje. Najboljše boxspring postelje so iz kakovostnih tkanin, mogoče pa jih je dobiti v najrazličnejših barvah in velikostih. Zanje je značilno, da so izjemno visoke, kar jim še dodaja praktičnost. Po njih najpogosteje posegajo najzahtevnejši kupci, tisti, ki jim je udobje na prvem mestu, ter starejši, ki jim višje postelje predstavljajo boljšo kakovost spanca. Med najbolj priljubljene boxspring postelje spada model Marlon, ki je na voljo v kar 28 različnih barvah ter različnih dimenzijah. Mogoče jo je naročiti v trpežni tkanini ali umetnem usnju. Vsebuje dva kar priročna predala za shranjevanje, vzmetnico ter penast nadvložek, ki poskrbi za dodatno udobje med spanjem. Gre za unikaten model, ki ga je mogoče prilagoditi skoraj vsem željam posameznika ter potrebam spalnega prostora.

Postelja z vzmetnico

Postelja z vzmetnico, priredite si svoje ležišče v enem koraku, brez nerodnega iskanja primerne vzmetnice za posteljni okvir. Slednji prisostvuje, da ne spite neposredno na tleh in tako lažje vzdržujete telesno temperaturo med spanjem. Prav tako pa izjemno vpliva na izgled vaše celotne spalnice, saj zavzame razmeroma veliko površino sobe. Prenavljate Spalnico? Imate priložnost ponovno ali mogoče prvič v svojem življenju, odločati o svoji spalnici? Izberite praktičen in ugoden način za prireditev udobja in elegance po vaši meri. Postelja z vzmetnico vam pripomore prav pri tem.

Kako poskrbeti za spanje gostov?

Za spanje gostov se največkrat uporabi začasne rešitve, kot jih na primer nudijo sedežne garniture, izvlečna ležišča, zložljive postelje ali zgolj uporaba vzmetnice. Kadar prostori v domu to dopuščajo, najboljšo možnost predstavlja spanje v posebni sobi za goste. Ta naj vsebuje prostorno in udobno klasično posteljo, ki bo omogočila udoben spanec tudi gostom, ki so na obisku več dni ali celo tednov.
Imate na voljo dnevne postelje.
Dnevna postelja, zavzame razmeroma malo prostora, vendar ti čez dan služi kot kotiček za hiter počitek. Ponoči pa tebi ali tvojim gostom omogoča dober spanec. Iščete dnevno posteljo za prijatelje ali za občasno spanje za Vas in Vašo družino? Ponujamo Vam praktično rešitev v obliki raztegljive dnevne postelje.
Zložljiva ležišča iz udobne pene niso le cenovno ugodna, temveč tudi vsestransko uporabna rešitev za tvoj dom. Uporabiš jih lahko kot pomožno ležišče v otroški sobi, za kampiranje ali kadar potrebuješ dodatno ležišče za svoje goste. Poleg tega predstavljajo tudi idealno spalno podlago za zložljivo posteljo za goste. Ker jih lahko po uporabi preprosto zložiš in pospraviš v omaro ali v kot sobe, zložljiva ležišča ne zasedejo veliko prostora in so primerna tudi za manjša stanovanja.