Prikazujem 1–24 od 9539 izdelkov

POSTELJE

Postelje so glavni predstavniki vsake spalnice več

ter vir dobrega počutja. Postelje ali posteljni okvirji ponavadi kraljujejo na sredini spalnice, zato je pomembno, da je postelja lepa in kvalitetna.

V postelji preživimo tretjino svojega življenja, zato je potrebno dobro premisliti kakšno postelje  izbrati. V osnovi je postelja namenjena spanju, a to še ne pomeni, da lahko zato obliko zanemarimo. Ni pa spanje vse, za kar je namenjena postelja. Pred nočnim počitkom je prijetno prebrati poglavje ali dva priljubljene knjige, ali pa si v miru ogledati kakšen dober film. Za prijetno namestitev je potrebna udobna postelja, na kateri so pravilne vzmetnice, pomembna je seveda tudi posteljina. Ves skupek doprinese dobremu in zdravemu počutju. In še dobra novica, vse kar potrebujete najdete pri nas.

Lahko izberete med različnimi materiali. V ponudbi so kovinske postelje ali lesene postelje. Prav tako so v vseh teh materialih v ponudbi posteljni okvirji. Vaša izbira pa je seveda odvisna od druge opreme, ki jo imate v spalnici. V spalnici preživimo vsaj četrtino svojega dneva, zato poskrbite, da vam vaša postelja nudi udobje in kvaliteto.

Postavitev postelje

Kaj je slab feng shui za spalnico?

Če je vaš posteljni okvir v liniji z vrati, bo vaša energija vso noč odtekala o vas. Tudi postelja, ki je preblizu vrat spalnice, velja za slab feng shui. V spalnici boste ustvarili dobro feng shui energijo tako, da boste v spalnici z pohištvom in barvami ustvarili sproščujočo in čutno energijo.

Barve spalnice

Tukaj se lahko poigrate tudi s toni barv, ki se na prvi vtis zdijo nepreimerne a pri pravi izbiri ustvarijo v spalnici pravi efekt.
Npr. medtem ko tople sive stene ustvarijo pomirjujoč nevtralen prostor spalnice, se jeklena siva ponavadi zdi hladna, enako velja za posteljni okvir postelje.

Katera barva je najboljša za spanje?

Modra je najboljša barva za spanje.
Zakaj je najboljša barva za postelje in spalnice modra?
Modra barva je pomirjujoča, bo pogledu na njo se naš um in telo umirjata. Vendar pozor, če je modra barva preveč osvetljena to naše telo prebuja, v tem primeru spreminja notranjo uro, zato imejte spalnico pri oknih zatemnjeno.

Kakšna barvna svetloba sproži spanje?
Klinične študije kažejo, da nam do spanca najbolje pomaga rdeča. Rdeča svetloba ima nizko barvno temperaturo, precej nižjo od običajne sončne svetlobe, tako je idealna za večere preden se odpravljamo spati.

Na kateri strani bi moral spati?

Najbolj udobno boste spali na boku. Najljubša je leva stran, saj povečate cirkulacijo. Vstavljanje blazine med noge in upognejene noge v kolenih, pa bosta ležanje naredila še bolj udobno.

Kakšno vzmetnico naj imam na postelji?

Številne raziskave kažejo na to, da če spimo na bolj trdni podlagi, da imamo manj bolečin v križu in občutimo manj simptomov, kot če spimo na novejši postelji. Če bo na posteljah v vašem domu opremljena še kakovostna in udobna posteljina, bo občutek splošnega udobja v postelji še večji. Posledično vam bo zagotovljen odličen spanec, s pomočjo katerega se boste zagotovo odpočili. Zraven pa sevede na pozabite na izbiro lepe nočne omarice, kamor boste zvečer lahko odložili knjigo, kozarec vode in budilko.