Prikazujem 1–32 od 3032 izdelkov

NOČNE OMARICE

Nočne omarice, predno zaspite in ko se zjutraj zbudite, več

vse potrebno za vas držijoNočne omarice. Majhne omare, a velikega pomena. Težko si predstavljamo spalnico brez nočne omarice ali dveh poleg postelje. Naj bo to svetilka, budilka, telefon, tablica, knjiga, roža ali kaj drugega. Seveda pa mora biti spalnico v stilu, saj nam bo tako bolj prijetno v njej. Od vseh omaric, ki so na voljo, smo prepričani da najdete svojo po stilu, strukturi, velikosti, barvi in modelu.

Nočne omarice so nepogrešljiv kos pohištva v spalnici, ki združuje praktičnost in stil. Ponujajo vam priročno shranjevanje in enostaven dostop do predmetov, ki jih potrebujete pred spanjem ali takoj po prebujanju. Poleg tega pa nočne omarice služijo tudi kot dekorativni element, ki dopolnjuje celotno estetiko spalnice.

Spalnico

pa naredijo prijetno različni dejavniki. Da je spalnica vizualno lepa je že eden. Veliko površino prekriva postelja in na njej posteljnina. To lahko izberemo pisano, da sobo poživi in nas zjutraj prebodi iz postelje v nov dan. Lahko izberemo pa tudi mirnejši ton, odvisno koliko časa v njej prebedimo. Če imamo težave s spancem, so priporočljive nežnejše barve.

Nasvet za mirnejši spanec

Pred spanjem dobro prezračite sobo, da se zrak napolni s kisikom. Nato poskrbite za primerno temperaturo. Ta naj bi bila optimalna med 15 in 22°C, najbolje je malo nižja temperatura in kakšna odeja več, tako da se lahko po potrebi odkrijete. Nazadnje pa še poskrbite za prekrvavljeno telo in umirjeno dihanje. Za to je idealno izvajanje razteznih vaj v kombinaciji z globokim dihanjem oz izvajanje joge. Tako bo vaše telo pripravljeno na kvalitetni počitek. Če vam po tem um še vedno hiti, pa vam priporočamo predvajanje umirjene glasbe.

Nočne omarice kot sef? Nekateri ljudje radi tudi kaj pospravijo na varno v svoje nočne omarice. To pa ni najbolj varno mesto, še sploh če pride kdaj do vloma. Če imate doma dragocenosti, ki jih želite hraniti na varnem mestu, si oglejte Varnostne sefe, za še mirnejši spanec.

So nočne omarice del vsake spalnice?

Ni posameznika, ki se v posteljo ne bi odpravil s telefonom v roki. Če že ne zato, da še nazadnje preveri najnovejše novice in odgovori na zadnja sporočila potem pa vsaj, ker uporablja budilko na mobitelu. V nerodni situaciji pa se oseba utegne znajti, če ob sebi nima podlage na katero bi napravo odložila, ko se odpravi spat. Zadeva, ki zna biti moteča je tudi oddaljenost stikala za luč. Zagotovo vsak naravnost sovraži, ko mora potem ko se je že udobno namestil v toplo postelji, ponovno vstati do najbližjega stikala, da ugasne luči. Nato pa se mora še v temi sprehoditi do postelje in takrat robovi kar vabijo, da brcnete vanje. To pa vemo kako boli. Vse zgoraj omenjene izzive vam bo olajšal preprost kos pohištva, ki ga boste namestili tik ob vzglavju in sicer nočna omarica.

Namen nočne omarice

Prišli smo do točke, ko moramo uporabnost nočnih omaric še razširiti. Poleg tega, da so priročno odlagališče za vaše mobilne naprave so odlična podlaga tudi za nočno svetilko. Nočna lučka vam bo tako vedno pri roki, poleg tega pa vam bo zagotavljala tudi boljšo osvetlitev, ko boste želeli prebrati knjigo. Stropne luči namreč platnic ne osvetlijo pod pravim kotom, vi pa si pri tem uničujete vid. Upoštevajte, da mora biti nočna svetilka nastavljena na pravo višino. Priporočljivo je celo, da si omislite takšno, ki ima nastavljivo višino in naklon osvetlitve. Če to ni možno pa le uskaldite višino nočne omarice ter postelje glede na vaš sedeč položaj med branjem. Vsekakor so tudi čudovit dodatek k dekoraciji sobe, sploh če ste se potrudili in izbrali takšno, ki zares ustreza preostalemu pohištvu. Poleg zgornjih uporabnosti je omarica tudi priročna podlaga za knjige, svečke, če jih uporabljate pred spanjem, cvetlične lončke ali vaze, okvirjene slike preko katerih vam bodo vaši najdražji čisto blizu in podobno.

Tipi nočnih omaric

Seveda so vam na voljo različni stili nočnih omaric. Kar zadeva dizajn boste našli preproste, elegantnejše oblike pa vse do drznih, modernih oblik, ki bodo prava paša za oči.

Nekatere imajo funkcionalno le zgornjo ploskev, ki je primerna za odlaganje, spet druge imajo vgrajene predale ali več teh itd. Na vas je odločitev kaj vam bo bolj prav prišlo.

Vsekakor izberite tisto z dodatnim prostorom za shranjevanje, če se ob vaši postelji kopiči več predmetov. V mislih imamo knjige, polnilec za mobitel, očala za branje, krema za roke in podobno. Tako bo vaša soba izgledala veliko bolj urejena, če predmeti ne bodo preprosto ležali naokoli. Kot estetski dodatek bodo dopolnili izgled vaše sobe, mogoče se zanjo ne boste odločili le tisti, ki zagovarjate minimalizem pri opremljanju prostora.

Tudi za vas pa obstajajo rešitve kot so postelje, ki imajo že vgrajeno poličko ali pa enostavne police, ki jih pritrdite na zid, da zadostite minimalnim potrebam za odlaganje osnovnih stvari. Tisti, ki ste tehnološko bolj napredni boste navdušeni nad tako imenovanimi pametnimi nočnimi omaricami.

Slednje

imajo integrirane brezžične polnilce za mobitele, USB vhode, zvočnike na katere se povežete preko bluetootha, lučke, ki se aktivirajo ko zaznajo premikanje, vsebujejo tudi naprave za proizvodnjo zvokov za uspavanje npr zvok belega šuma, svetlobo, ki oponaša vzhajajoče sonce, takšne ki vsebujejo hladilnik in jih je mogoče zaklepati in odklepati preko aplikacij. Naštetih je le nekaj prednosti pametnih omaric, če vas zanima kaj vse še ponujajo pa le raziščite dalje.
Skladno s prostorom, ki ga imate na razpolago na vsaki strani postelje si omislite nočno omarico iz materialov in v barvah, ki se bodo ujemale s preostalim pohištvom.

Mogoče še nasvet

Če je le mogoče naj imajo omarice zakrivljene in ne ostre robove, saj so ti pogosto vzrok za številne nepotrebne udarce.
Dobro je tudi, da so omarice dvignjene od tal, sploh če za sestanje uporabljate robotski sesalnik, ki bo tako dostopal so celotne površine tal. V nasprotnem primeru jo boste pač morali dvigniti in preložiti, ko boste čistili po tleh in brisali prah.

Dodatno jih okrasite tudi z rastlinami, svečkami, vazami in podobnim.
Pri vznožju postelje imejte nameščen sedež v obliki klopi ali kaj podobnega na katerega boste odložili haljo ali pižamo, ko se boste zjutraj preoblekli.

Ni potrebno, da se z nočnimi omaricami omejite le na sobo. Spalnica ni edini prostor, kjer vam bo prav prišla polica za odlaganje. Tudi v predsobi ali dnevni sobi celo kopalnici je možno postaviti višjo omarico, ki bo usklajena s prostorom. Nanjo postavite svetilko, postane naj odlagališče za ključe, rastline, dekorativne elemente itd.

Na kakšno višino naj bo postavljena nočna omarica

Ne glede na višino vašega ležišča mora biti nočna omarica postavljena v enako višino kot ležišče. Ali celo malo višjo lego. Veliko lažje vam bo namreč poseči višje na omarico kot pa če bo znižana.
Tisti, ki imate nižje ali višje lege ležišč od standardnih dimenzij bodite posebej pozorni. In pred nakupom izmerite višino vašega ležišča.
Tudi v primeru, da boste stali ob postelji in boste želeli v tej poziciji nekaj odložiti se tako ne boste potrebovali sklanjati navzdol, saj vam bo takoj na dosegu roke.

Kar zadeva razdaljo torej koliko naj bo omarica oddaljena od vas je glavno vodilo, da vam mora biti na dosegu roke. Zato je to odvisno od dolžine vaših rok in vaših osebnih preferenc.

Če vam je pomembno kako izgleda postavitev vizualno potem je bolje, da so omarice malo oddaljene od okvirja postelje, da prostor ne izgleda tako napolnjen. Tudi postiljanje bo tako olajšano, saj vam ne bo potrebno vsakič premikati omarice, da bosta rjuha in posteljnina enakomerno razporejeni.