Prikazujem 1–32 od 554 izdelkov

PASJI BOKSI

Pasji boksi, ima vaš pes prijatelj zunaj dovolj prostora?
Psi so čudovite živali pesjaki ali pasji boks bo vašemu ljubljenčku olepšal življenje, saj se bo lahko gibal, hkrati bo pa zaščiten pred zunanjimi divjimi zvermi.

Pri izbiri pasjega boksa je pomembno upoštevati velikost psa, saj mora imeti dovolj prostora za udobno premikanje. Prav tako je treba paziti na varnostne funkcije, kot so zanesljivi zaklepni mehanizmi, ki preprečujejo neželeno odpiranje boksa med vožnjo.

Ste se kdaj počutili same in žalostne, vaš pes je pa to začutil? Včasih se ne zavedamo kaj nam pomenijo živali in kako lepo se lahko imamo v njihovi družbi.

Nekateri pse povabijo v hišo oziroma stanovanje, drugi ne. Še posebej tisti z veliko naravnega prostora okoli hiše. Dejansko je za pasjo srečo vseeno kje spijo, dokler se z vami počutijo zaželjene, varne in vredne. Zato poskrbite, da bodo imeli dovolj prostora, ko ne bodo z vami. Tako bodo lažje počakali na trenutek, ko bodo lahko “fraj” oziroma šli z vami na sprehod. Pesjaki omogočajo, da ima vaš pes svoj prostor zunaj in na varnem. Prav tako pa se s pesjakom varno počutijo tudi tisti, ki psa ne poznajo.

V ponudbi imamo na voljo pesjake različnih velikosti, od 1,5 pa do 8 metrov po dolžini. Privoščite vašemu psu dovolj prostora, še posebej, če notri preživi veliko časa. Lahko pa ogradite celotno zemljišče, to bo vašemu psu še bolj všeč. Tako bodo lahko imeli občutek nadzora. Izberite si pravo Ograjo.

Da se bodo počutili tudi toplo v hladnejših trenutkih, le pesjak ne bo dovolj. Potrebno je izbrati še ustrezno Pasjo hišico oziroma uto. Za hišico, v nasprotju s pesjakom, je bolje, če ni prevelika, saj manjše hišice lažje zadržujejo toploto. Za na koncu pa jo še opremimo z Pasjo posteljo. Ta bo prav tako pripomogla pri zadrževanju toplote, za nameček pa bo dala še element udobja.

Preglejte celotno ponudbo Potrebščin za pse in se opremite tako, da boste lahko vašemu psu ponudili lepo življenje.

Ste lastnik še kakšnih drugih živali, recimo kokoši? Potrebujejo novo kletko? Preverite Potrebščine za male živali.

Izboljšajte kakovost bivanja vašega psa z uporabo pasjega boksa

Lastniki psov lahko izbirajo med široko paleto pasjih boksov različnih velikosti in oblik, ki so primerni za vse pasme psov.
Za pse zaradi njihove zvestobe in močne vezi, ki se lahko razvije med psom in njegovim lastnikom, pogosto radi uporabljamo besedno zvezo “človekov najboljši prijatelj”. Omenjena vez je predvsem posledica dejstva, da so psi zelo družabne živali in da jih ljudje udomačujemo že več tisoč let. Zato so psi sčasoma razvili izjemno pozornost na človekovo vedenje in čustva. Poleg tega veliko ljudi meni, da jim pes kot družabnik zagotavlja občutek varnosti in lahko celo izboljša njihovo duševno in čustveno počutje; ravno zaradi tega so psi zelo priljubljeni in uspešni tudi kot terapevtske živali. A prvi pogoj za to, da se bodo pri svojem lastniku dobro počutili, je, da jim uredi varno in udobno bivališče.

Možnosti za ureditev bivalnega prostora psa je veliko, tokrat si bomo ogledali opcije, namenjene predvsem tistim lastnikom psov, katerih najboljši prijatelji večino časa preživijo zunaj. Najbolj priljubljena in brez dvoma tudi najbolj praktična rešitev je pasja uta, ki mora biti dovolj velika za pasje udobje, in dovolj dobro opremljena, da psu nudi ustrezno zavetje tako v poletni vročini, kot v zimskem mrazu. Idealen dodatek uti, ki psu predstavlja osnovno bivališče, pa je tudi pasji boks.

Pasji boks

je zaprta mrežasta struktura iz kovine, namenjena začasnemu ali dolgoročnemu bivanju psa. Uporaben je predvsem v času, ko pes ni pod nadzorom lastnika. Pasji boks je lahko odličen dodatek za vse lastnike psov, ki želijo zagotoviti svojim ljubljenčkom udobno in varno bivališče, in lahko psu pomaga pri ohranjanju dobrega počutja. Pripomore tudi pri negi in vzgoji psa, saj lahko igra pomembno vlogo pri ohranjanju reda in daje psu prostor za počitek z občutkom zasebnosti.

Poskrbite za dobro počutje svojega psa

Dandanes lahko lastniki psov izbirajo med široko paleto pasjih boksov različnih velikosti in oblik, ki so primerni za vse pasme psov. Boks mora biti izdelan iz trpežnega materiala, ki je odporen na vremenske vplive in enostaven za čiščenje; praviloma je to lakirana in/ali v umetno maso oblečena kovina (jeklo); dve plasti zaščite tako boksu omogočajo optimalno zaščito pred vremenskimi vplivi. Zaradi svoje privzeto mrežaste strukture vsi pasji boksi že brez kakršnih koli sprememb ali predelav omogočajo dovolj svežega zraka.

Psi spadajo med živali

ki za ohranjanje zdravja potrebujejo veliko gibanja. Zato mora lastnik poskrbeti, da ima pes v času njegove odsotnosti na voljo dovolj prostora za nemoteno in svobodno gibanje. To je še posebnega pomena za pse, ki sicer veliko ali večji del časa preživijo v hiši ali stanovanju. Pasji boksi so idealna rešitev takšnih potreb. Na voljo so v različnih velikostih – od metra in pol pa vse do osmih metrov dolžine stranice – in oblikah; kupiti je na primer mogoče tudi pasji boks v obliki kompleta ograj, s katerimi ogradite célo zemljišče do 100 m2 površine, kar bo psa seveda najbolj razveselilo.

Pasji boksi danes … in nekdaj

Izbirate lahko med nižjimi in višjimi, bolj odprtimi in povsem zaprtimi možnostmi. Nekateri višji pasji boksi imajo tudi ravno ali nagnjeno streho iz polietilena, ki nudi zaščito pred soncem, dežjem, snegom in drugimi vremenskimi vplivi, varen dostop v boks pa omogočajo vrata s tečaji s sistemom zapiranja z zapahom. Najdete lahko tudi večji pasji boks, ki ima s streho pokrito le polovico površin, ali takšnega, ki ima s streho pokritega le enega od razširjenih vogalov, namenjenih postavitvi pasje ute. Pri nekaterih boksih se lahko sami odločite, ali boste vrata montirali na levo ali desno stran; izberite seveda možnost, ki bo vam in psu omogočala lažji dostop do notranjosti boksa. Na voljo so tudi pasji boksi na kolescih za preprosto premikanje; vsaj dve kolesci je mogoče blokirati, s čimer preprečite nenamerne premike.

Uporaba boksov

kot bivalne možnosti za nastanitev in oskrbo psov ima sicer že dolgo zgodovino. Že v starem Rimu so pse nastanili v boksih in jih uporabljali predvsem za lov in varovanje. »Izumili« so tudi še dandanes široko uporabljeno frazo »Pozor, (hud) pes!«, ki se je v latinščini glasila cave canem. V srednjem veku so psi pogosto bivali v boksih na velikih posestvih, kjer so čuvali premoženje in živino. V 19. in na začetku 20. stoletja pa so pasje bokse že uporabljali predvsem za vzrejo in šolanje. Sredi 20. stoletja se je pojavil koncept sodobnega pasjega boksa in pasje ute s poudarkom na zagotavljanju varnega in udobnega prostora za pse, kadar niso pod človeškim nadzorom. Dandanes pasje bokse uporabljamo za različne namene, vključno z vzrejo, šolanjem, bivanjem in zagotavljanjem varnega prostora za pse.

Ustvarite prijetno pasje bivališče

Zgolj pasji boks pa seveda za udobno bivanje psa ni dovolj. Vaš najboljši prijatelj, ki večino časa preživi na prostem – ali pa tudi, če zunaj samo spi – bo namreč potreboval še vsaj pasjo uto, ležišče oziroma posteljo in nekatere manjše potrebščine, kot sta posodi za hrano in vodo. V prtljažnik vozila jim na primer lahko namestite posebno ležišče, na počitnice s seboj vzamete priročen zložljiv mini pasji boks, v vročih poletnih dneh pa jim lahko privoščite zanje gotovo nepozabno osvežitev v čisto pravem pasjem bazenu.

Za konec smo vam pripravili še nekaj nasvetov, kako psu v boksu omogočite kar najbolj prijetno bivanje ter obenem poskrbite za njegovo zadovoljstvo in zdravje.

• Boks naj bo dovolj velik in prostoren. Glavna faktorja sta pasma oziroma velikost psa in njegova potreba po gibanju. Če niste povsem prepričani, je bolje kot (pre)majhnega kupiti večji boks.

Bodite pozorni

na primerne temperature pasjega bivalnega okolja, v katero boste postavili boks. Ne nameščajte ga nekje, kjer bo psu prevroče ali prehladno. Tudi če ima boks, ki ste ga izbrali, streho, naj bo poleti raje v umetni ali naravni senci.

• Psu v času, ko ni v boksu, zagotovite dovolj gibanja. Najsrečnejši bo seveda, če ga boste kar sami odpeljali na dolg sprehod.