Prikazujem 1–32 od 1937 izdelkov

JEDILNI IN KUHINJSKI STOLI

Jedilna miza in jedilni in kuhinjski stoli več

nerazdružljiv člen za dobro druženje za mizo.

Vrtljivi jedilni stoli 4 kosi roza žamet
Vrtljivi jedilni stoli 4 kosi roza žamet

Za jedilno mizo lahko počnemo marsikaj – obedujemo, se pogovarjamo, sklepamo posle ali se zabavamo z družabnimi igrami. Vendar to bi bilo težko in neprijetno, če bi morali ob tem stati. Kuhinjski stoli so zasnovani prav za ta čas obedovanja in druženja. stoli za jedilnico so zgrajeni so iz trpežnih materialov. Lahko izbirate med lahkimi in zložljivi stoli ali masivnejšimi. Nekateri imajo bolj poudarjen dizajn in estetsko prijetni, drugi so bolj preprosti, a vsi so kakovostni. Nekateri imajo nižja naslonjala, nekatera pa višja, ki nudijo podporo tudi vašim ramenom in vratu.

Izbirate lahko med 12. različnimi barvami. Stoli za jedilnico so lahko naravne barve kot so zelena, rumena in svetlo modra bodo poživele prostor a mu hkrati dale miren ton. Bež barva se dobro poda skoraj povsod in poveže prostor skupaj, če ima ostalo pohištvo že močne ali pisane barve. Lahko pa izberete “glasnejše” barve, da zbijete monotonost prostoru.

Dobro je, da so stoli v stilu z mizo, zato je izbira stolov pestra, da lahko najdete stole prave za vas. Če pa imate priložnost izbrati tudi novo mizo, jo lahko najdete tukaj. Takšno, ki bo kot nalašč za vaš izbran set stolov za jedilnico.

Jedilni in kuhinjski stoli so nalašč za notranje prostore, vendar če želite obedovati zunaj na terasi ali celo vašem vrtu pa si lahko ogledati ponudbo Vrtnega pohištva, kjer najdete Vrtne mize, stole in klopi ter Vrtne garniture različnih struktur za različne priložnosti.

Kako izbrati jedilni stol?

Če si želite udobnega posedanja ob jedilni mizi, potem morate preučiti številne parametre kuhinjskih stolov. Barva, dizajn in dimenzije še zdaleč niso vaša edina skrb, ko prenavljate ali na novo opremljate jedilnico oz. kuhinjo. Ker je spekter ponudbe zares širok, je pri pregledovanju ponudbe včasih težko izbrati pravega. A brez skrbi, v kolikor boste našli nekaj artiklov, ki jih boste uvrstili v ožji krog izbire, se lahko še vedno obrnete na naše prijazne svetovalce, ki vam bodo morda pomagali postaviti piko na i.

Eleganten dizajn kuhinjskega stola

Gre za kuhinjski stol preprostega, a elegantnega dizajna, ki ga posebnega naredi iznajdljivo umeščen ročaj na hrbtni strani naslonjala. Ta olajša premikanje stola in prepreči nepotrebno drsanje podloge, bodisi ploščic, parketa ali preproge. Še posebej priročen je naš stol prav za preproge, saj je premikanje po njih zavoljo priročnega ročaja sila preprosto in enostavno. Izbirate lahko med različnimi barvami. Ker so stoli  preprostega in enostavnega dizajna, jih boste lahko zlahka kombinirali s klasičnim in modernejšim stilom vaše jedilne mize.

Vrtljivi jedilni stoli

Vrtljivi jedilni stoli, si kupil/-a lepo jedilno mizo in zdaj iščeš enake jedilne stole, da bo jedilnica izgledala odlično?

Vsak od nas ima različne želje in svojevrsten življenjski slog. Zato v svojo ponudbo pohištva vključujemo dovolj različnih kuhinjskih stolov, da zadostimo najrazličnejšim potrebam. Stoli za jedilnico so pri nas na voljo v najrazličnejših barvnih kombinacijah, izdelani pa so iz kakovostnih materialov. Tisti, ki prisegajo na bolj tradicionalen videz, lahko izbirajo med večno modernimi lesenimi stoli, medtem ko se prevrženci bolj sodobnega sloga lahko odločajo celo med kombinacijo usnja, jekla in kroma.

Z bogato izbiro poskrbimo za tiste, ki prisegajo na minimalizem, pa tudi za vse ostale, ki menijo, da je lastnost dobrega jedilniškega stola dodatek visokega naslona za hrbet in naslona za roke. Pri nas lahko s kvalitetnimi sedišči opremite tudi svoj domači kuhinjski šank, saj imamo na voljo različne stilsko dovršene barske stole.

Moderni jedilni in kuhinjski stoli po okusu vsakogar

Na svetu ni jedilne mize, še manj pa funkcionalne jedilnice, ki bi lahko v popolnosti zaživela brez jedilnih stolov. Videz jedilnice se je skozi čas spreminjal in nadgrajeval tudi po zaslugi sedišč. Če so bili navadni leseni kuhinjski stoli ter klopi del prvih jedilnic, so sodobne jedilne garniture dopolnjene s stoli različnih materialov, dimenzij in dizajnov. Pravzaprav je zaradi pestre ponudbe sedaj brez težav mogoče najti popoln kuhinjski stol, če le pred nakupom vsaj malo razmislimo o svojih željah, značilnostih kuhinje ali jedilnice ter preverimo sodobne pohištvene smernice. Da bodo vaši jedilni stoli lahko izbrani in kupljeni z lahkoto, si pred nakupom preberite nekaj napotkov.

Kakšni so kakovostni jedilni stoli?

Kako v poplavi izbire različnih modelov prepoznati dober jedilniški stol? Preprosto! Vsak kuhinjski stol vreden nakupa ima tri spodaj naštete lastnosti.

  1. Kakovostni jedilniški stoli morajo v prvi vrsti biti udobni. To zahteva, da je posamezen stol narejen iz prijetnih in trpežnih materialov ter da je temu prilagojen tudi dizajn (ustrezno število nog, naslonjalo za hrbet, lahko tudi za roke ).
  2. Dober kuhinjski stol, pa naj gre za usnjen jedilniški stol, kuhinjski stol dimenzije izven običajnih okvirov ali za klasičen in nevpadljiv jedilni stol, nam mora biti všeč. Krasno je – kadar skupaj nakupujeta dva – da so želje glede videza vsaj približno podobne, če že ne iste.
  3. Funkcionalen kuhinjski stol – ne glede na to, ali gre za oblazinjen ali ne oblazinjen jedilni stol – je izdelan iz ustreznega materiala, ki omogoča dolgotrajno uporabo in preprosto čiščenje ter nego.

Na kaj je treba pri nakupu stola še paziti?

Poleg zgoraj omenjenih lastnosti je pomembno, da se kuhinjski stol tudi slogovno prilega jedilnici oziroma kar celotnemu slogu doma. Rdeča nit doma je večno opevana z razlogom, saj daje občutek povezanosti, dovršenosti, topline in zaokroženosti znotraj stanovanja, hiše ali sobe.

Kuhinjski stol naj bo primernih dimenzij, da bodo na njem lahko udobno sedeli vsi družinski člani oziroma gostje, poleg tega pa je potrebno zagotoviti njihovo zadostno število. Praviloma naj jih bo za mizo vsaj toliko, kolikor je družinskih članov oziroma skupaj živeče skupnosti. Če prostor to omogoča, naj bosta k mizi dodana vsaj dva več. Tako bo mogoče udobno in gostoljubno za mizo posesti tudi obiske.

Kakšne noge naj ima kuhinjski stol?

Morda se to vprašanje na prvi pogled zdi neumestno, a temu ni tako. Časi, ko so kraljevali le jedilni stoli s štirimi nogami, so že davno mimo. Res je, da so le-ti še vedno izredno priljubljena in praktična izbira, a vedno bolj pogosto se ljudje odločajo tudi za nakup izjemno sodobnih in vizualno privlačnih kuhinjskih stolov, ki imajo noge na t. i. sani.

Kakšne noge izbrati je predvsem odvisno od posameznikovega okusa. Se pa tistim, ki imajo majhne otroke oziroma jih pogosto gostijo, zaradi večje stabilnosti – tudi med različnimi vragolijami – priporočajo jedilni stoli s štirimi nogami, ki so nameščene vzporedno (ne nekoliko navzven, kot jih imajo nekateri vrhunski dizajnerski modeli).

Kakšno tkanino se priporoča za oblazinjen jedilni stol?

Kadar izbiramo oblazinjen kuhinjski stol, se priporoča, da je le-ta iz vodoodporne trpežne tkanine, ki je enostavna za čiščenje in vzdrževanje. Med take materiale spada mikrofibra, na voljo pa je tudi nekaj novejših sodobnih materialov, ki so prav tako izredno primerni za oblazinjen jedilniški stol. Kuhinjski stoli, ki so oblazinjeni z mikrofibro, bodo zagotovo izpolnili vaša pričakovanja glede udobja in preproste nege.

Kakšne barve naj bodo stoli za jedilnico?

Barva naj bo izbrana glede na lasten okus in glede na barve preostalega pohištva ter sten v prostoru. Je pa izredno smiselno, da so jedilniški stoli nekoliko temnejše barve, sploh če gre za oblazinjeno različico. Le tako so oblazinjeni kuhinjski stoli lahko res dolgo v uporabi, saj so na njih manj vidni morebitni madeži in drugi sledovi uporabe, ki jim prej ali slej ne da ubežati.

Najbolj iskani kuhinjski in jedilni stoli

Najbolj priljubljeni jedilni stoli niso več le klasični, a sodobno oblikovani leseni kuhinjski stoli, temveč tudi kovinski jedilniški stoli. Oboji so izdelek vrhunske kakovosti, vsaj če se za nakup odločite pri preverjenem ponudniku, ki ob dobri ceni jamči tudi za brezhibnost produkta.

Poleg tega so del najsodobnejših jedilnic tudi barski stoli. Barski stoli v prostor vnesejo res posebno vzdušje, ki nekoliko spominja na tisto v gostinskem lokalu. Največkrat so barski stoli del jedilnic, ki so združene s kuhinjo, a jih razmejuje visok pult oziroma šank.