Prikazujem 1–32 od 362 izdelkov

KOPALNIŠKI UMIVALNIKI

Kopalniški umivalniki, izberite pravo umivalno korito za vašo kopalnico.več

Kopalnica predstavlja prostor čiščenja in osvežitve. Kopalniški umivalniki ter tuš sta dva glavna dobavitelja vode v kopalnici. Da bo uporaba prijetna in enostavna, pa poskrbite za pravo Kopalniško pohištvo.

Kopalniški umivalniki so osrednji del vsake kopalnice in predstavljajo osnovno funkcionalno in estetsko komponento. V naši ponudbi najdete pestro izbiro kopalniških umivalnikov, ki ustrezajo različnim slogom in potrebam.

Na voljo so umivalniki različnih oblik in materialov. Trudimo se, da imate na voljo kar se da pestro izbiro, zato smo vanjo vključili od enostavnih belih umivalnikov do prav posebnih, kot je na primer umivalnik iz rečnega kamna. Ta bo vselej dal kopalnici naraven in pomirjujoč izgled.

Kopalniški umivalniki pa niso edini artikli funkcionalne kopalnice. Seveda je umivalnik veliko manj vreden, če nima poleg še ustrezne Pipe. Potrebujete mogoče tudi Bide? Tej pridejo zelo prav, ko si želimo umiti le noge ali določen del telesa, ne želimo pa iti pod Tuš. Da bo kopalnica imela vse potrebno, tudi tiste manjše stvari, preverite Pripomočke za kopalnico.

Pralni stroj imaj večina ljudi v kopalnici, lahko se znajde pa tudi kje drugje. Da bo uporaba Pralnega stroja enostavna in hitra vam priporočamo Omaro za pralni stroj, ki jo najdete med drugimi tukaj. Za hranjenje umazanih oblačil zraven postavite še Košaro za perilo. Da bo organizirana celotna kopalnica, ne le okoli stroja, za to poskrbite s Shranjevanjem in organizacijo ter Omarami.

Iščete mogoče Kuhinjsko korito? Ali pa si želite bolj urejeno kuhinjo? Opremite jo s Kuhinjskimi organizatorji.

Imate v kopalnici ali kuhinji težave z odvečno vlago? Absorberji vlage pridejo prav kjerkoli, v kuhinjo pa si postavite Kuhinjsko Napo, tako da bo sproti srkala odvečne hlape v prostoru.

Stenski, vgradni ali nad pultni umivalnik za kopalnico?

Ko gradite nov objekt ali prenavljate kopalnico v svojem stanovanju, je en od pomembnih dejavnikov izbira kopalniške opreme. Na tržišču lahko izbirate med različnimi vrstami, oblikami in materiali kopalniških umivalnikov. Na voljo so stenski, vgradni umivalniki in nad pultni umivalniki, kateri kopalniški umivalnik izbrati, pa je odvisno predvsem od vaših želja in pričakovanj.

Stenski kopalniški umivalnik

Kopalniški umivalnik je lahko sidran oziroma obešen direktno v steno. Take umivalnike ponavadi uporabimo, kadar je prostora manj, saj zavzamejo najmanj prostora in ustvarjajo občutek prostornosti. Prav tako pa lahko predstavljajo lep, minimalistični kopalniški element in imajo pogosto tudi integriran podstavek za prekrivanje cevi in odtokov.

Vgradni umivalnik

Druga vrsta kopalniških umivalnikov pa so tisti, ki jih postavimo v sklopu kopalniškega pulta. Tak umivalnik imenujemo vgradni umivalnik. Vgradni umivalniki so potopni oz. kot pove že njihovo ime – vgrajeni v kopalniški pult. Ti so lahko modernejše oblike in postavljeni v večji ali manjši meri na pult, tako da je kopalniški umivalnik viden in zaznaven bolj ali pa manj – odvisno, kakšen izgled želimo. Nad pultni umivalnik se od vgradnega razlikuje predvsem po tem, da je na pult položen, vgradni umivalnik za kopalnico pa je vgrajen, v ravnini s pultom, pod ravnino pulta ali pa je viden oz. zaznaven samo rob umivalnika.

Nad pultni umivalnik

Nad pultni umivalnik je položen na kopalniški pult. Tak umivalnik imenujemo nad pultni umivalnik in je predvsem zelo praktičen, saj je okrog njega po navadi velika prosta delovna površina. Nad pultni umivalniki so najpogostejši v dvojicah, v primeru da to seveda omogoča kvadratura kopalnice. Vsekakor je, če prostor to dopušča, zelo priporočljiva vgradnja kopalniškega pulta, ki omogoča dodatno delovno površino, v omarice pod pultom pa lahko spravimo raznorazne potrebščine. Nad pultni umivalnik za kopalnico je na voljo v zelo veliko verzijah, od najbolj enostavnih in osnovnih, do nekoliko bolj drznih in okrašenih.

Pol vgradni umivalniki so idealni za manjše kopalnice

V majhnih kopalnicah moramo biti izredno previdni, ko izbiramo kopalniško opremo. To pa zato, ker bomo tako zagotovili, da bo kopalnica ohranila svojo uporabnost ter funkcionalnost. Umivalniki lahko zavzamejo zelo veliko prostora, kar ni primerno, če smo z njem omejeni. Pod samim pol-vgradnim umivalnikom pa se lahko tudi nahajajo omarice, kar nam doda nekaj prostora za shranjevanje nujnih kopalniških potrebščin.

Umivalnik za kopalnico mnogih oblik

Izbiramo lahko tudi med najrazličnejšimi oblikami umivalnikov, kot npr. bolj klasičnim pravokotnim z zaobljenimi vogali ali modernim povsem pravokotnim. Obstajajo oglati umivalniki, elipsasti umivalniki, v obliki ledvičke ali pa moderni, povsem okrogli umivalniki. Na izbiro oblike umivalnika vpliva tudi vsa ostala kopalniška oprema, paziti moramo, da je kopalnica oblikovalsko ena celota in da se tako oblike, kot tudi materiali in barve skladajo med seboj.

Za piko na i veliko naredi izbira armatur. Tukaj moramo biti pozorni, da preverimo, ali izbran umivalnik za kopalnico sploh omogoča željeno armaturo. Če želimo, da je armatura vgrajena direktno v kopalniški umivalnik, moramo izbrati takega z luknjo. Če želimo, da je vgrajena v kopalniški pult, moramo luknjo prevideti na pultu, če pa jo želimo vgraditi v steno, moramo paziti, da ne izberemo pult ali kopalniški umivalnik z luknjo. Luknja bi bila v tem primeru popolnoma odveč in bi zelo kazila estetiko ne le kopalniškega umivalnika, pač pa celotne kopalnice.

Tradicionalni umivalniki na podstavku

Umivalniki na podstavku so še vedno zelo pogosti v veliko domovih. Res pa je, da se za njih odloča vedno manj ljudi, saj so najbolj uporabni v zelo majhnih kopalnicah. Sam podstavek doda veliko estetske vrednosti in čist izgled, saj skrije cevi. Čiščenje same enote je tudi dokaj preprosto, vendar je možno, da bomo imeli malce težav, če bomo umivalnik namestili preblizu stene. Dandanes so omenjeni umivalniki narejeni tako, da je podstavek in sama enota v enem kosu.

Nasadni umivalniki so najbolj pogosti

Nasadni umivalniki uživajo izredno popularnost. Vgrajeni so v samo mizo, omarice ali drugo pohištvo. Tako imajo skoraj popolnoma zakrito telo. Vidni pa so samo robovi samega umivalnika. Sam umivalnik je tako zaščiten pred poškodbami. Obenem pa je tudi manjša možnost politja vode. Prednost je tudi ta, da ga lahko vgradimo v večino materialov, saj so robovi umivalnika na vrhu površine, kjer se nahaja.

Podvgradni umivalniki so zelo funkcionalni

To so umivalniki, ki so vgrajeni v kopalniški pult, omarice ali drugo pohištvo v kopalnici. Prednost je ta, da je sama enota vgrajena v drugo enoto. Tako izgleda kopalnica urejena ter oddaja določen nivo prestiža, ki vzbuja sproščujoč občutek. Poleg tega pa bomo lahko bili deležni nekaj prednosti, kot so:

Voda iz pod vgradnih umivalnikov se težje razlije, če pa se, pa jo lahko preprosto obrišemo z mize

Preprosto čiščenje

Na voljo imamo veliko prostora za potrebščine, kot so brivniki, zobne paste, glavniki ipd.

Res je, da so omenjeni umivalniki nekoliko dražji, vendar predstavljajo dolgoročno investicijo, ki nam bo olajšala vsakodnevno uporabo kopalnice

Material za umivalnik za kopalnico

Odločiti se moramo tudi za material, iz katerega bo naš kopalniški umivalnik. Keramični umivalnik za kopalnico je narejen iz keramike, saj je tako zelo enostaven za čiščenje, pa tudi cenovno dostopen. Lep dodatek kopalnici so tudi kamniti umivalniki ali umivalniki iz marmorja, ti so seveda dražji, so pa tudi bolj odporni in dosegajo daljšo življenjsko dobo. Danes se vedno bolj pojavljajo tudi stekleni umivalniki iz stekla, ki ustrezajo bolj modernim interierjem in so nekoliko manj trpežni.

Vedno pogostejša je kopalniška oprema iz nerjavečega jekla, ki je izjemno vzdržljiva, enostavno se čisti, pričara pa zelo moderen, že skoraj vesoljski videz interierja. Vendar inox umivalnik za kopalnico lahko skozi čas izgubi svoj sijaj.

Nekateri pa se odločajo tudi za leseni umivalnik za kopalnico, ki naredijo posebno atmosfero in domače vzdušje. Primerni so za skoraj vsak stil interierja. Njihova slabost je le, da jih je potrebno pogosto obnavljati in zaščititi s premaznim slojem.

Izbira novega pohištva za naš dom ni nikoli preprosta naloga. To je še posebej res, če moramo kupiti novo opremo za kopalnico. Temu je tako, saj želimo estetsko lepoto, dovolj prostora za shranjevanje toaletnih potrebščin ter funkcionalnost. Dejstvo je, da je umivalnik del duše naše kopalnice. Zato je zelo pomembno, da izberemo pravilnega. Srečo imamo dandanes veliko izbire, kar se tiče opreme za velike in male prostore. V tem članku so opisane najbolj pogoste postavitve kopalniških umivalnikov, ki jih uporabljajo ljudje po vsem svetu.

Preloader