Ograje za varnost naših kosmatincev

Domače živali so del naših družin, naši zvesti spremljevalci – zato je njihova varnost in dobro počutje upravičeno naša prioriteta. Žične ograje in mreže igrajo ključno vlogo pri zagotavljanju zaščite in svobode gibanja našim ljubljenčkom, od ptic in mačk do psov, zajcev in kokoši. Ne samo, da preprečujejo neželene pobege ali vstop nevarnih živali, temveč omogočajo nadzorovan prostor, kjer se lahko sproščeno igrajo in raziskujejo brez strahu pred nevarnostjo ali motenja sosedov.
poglej vse ograje
Nature-Zicna-mreza-kvadratna-05x5-m-13-mm-jeklo-z-oblogo-zelena-1

Domače živali so del naših družin, naši zvesti spremljevalci – zato je njihova varnost in dobro počutje upravičeno naša prioriteta. Žične ograje in mreže igrajo ključno vlogo pri zagotavljanju zaščite in svobode gibanja našim ljubljenčkom, od ptic in mačk do psov, zajcev in kokoši.

Ne samo, da preprečujejo neželene pobege ali vstop nevarnih živali, temveč omogočajo nadzorovan prostor, kjer se lahko sproščeno igrajo in raziskujejo brez strahu pred nevarnostjo ali motenja sosedov. Po potrebi lahko ograjo uporabimo tudi za zaščito vrtnega pridelka pred našimi radovednimi štirinožneži.

Vrste mrežnih ograj za živali

Različne vrste živali potrebujejo različne tipe ograj. Šestkotna žična ograja in mreža iz nerjavečega jekla, na primer, sta lahki in fleksibilni, kar pomeni, da sta primerni za manjše živali, kot so kunci ali ptice. Lesena mrežasta ograja je priljubljena in estetsko najprivlačnejša za trajno montažo okoli vrtnih gredic, tako imenovana euro ograja pa zagotavlja večjo stabilnost in je idealna za večje živali, kot so psi ali ovce.

Materiali in dizajni se prilagajajo specifičnim potrebam živali, kar omogoča varnost brez omejevanja svobode. Na primer, nekateri materiali so posebej obdelani, da preprečujejo rjavenje, kar zagotavlja daljšo življenjsko dobo ograje, medtem ko posebni dizajni lahko preprečijo, da bi se manjše živali zataknile. Površina in struktura mrežastih ograj namreč odpravlja problem ostrih robov, vozlov in ozkih špranj, kamor bi se zataknila dlaka ali okončina malih živali; obenem pa nudi zadostno zračenje in pregled nad okolico.

Evro-ograja-iz-jekla-25-x-12-m-zelena

Prednosti uporabe mrežnih ograj

Mrežne ograje postajajo vse bolj priljubljena izbira pri varstvu živali, saj ponujajo številne koristi. Glavna prednost mrežnih ograj je zagotavljanje varstva živali pred različnimi nevarnostmi, kot so ceste ali plenilci. Živali, zlasti domače, potrebujejo varno okolje za gibanje, in mrežne ograje to omogočajo. Mrežne ograje se lahko prilagodijo različnim prostorom in potrebam, ne glede na velikost ali obliko območja, ki ga želite ograditi.

Tako lahko enostavno postavite začasno ograjo za psa, ki jo lahko premikate po vrtu, ali postavite trajno ograjo za kokoši, da varno preživijo noč. Domače živali, ki niso vajene bivanja na odprtem, lahko z ustrezno ograjenim vrtom privajamo na naravne zvoke iz okolice, z mrežasto ograjo pa jih nudimo tudi vizualen ‘dostop’ do virov zvoka, ki bi jih sicer morda preplašil že zgolj zaradi skritega izvora. 

Nature-Zicna-mreza-kvadratna-05x5-m-13-mm-pocinkano-jeklo-1

Zakaj so ograje tako vsestranske?

Mrežne ograje so tudi ekonomična rešitev, ki ne zahteva velike investicije. Materiali so običajno lahki in cenovno ugodni, neizpodbitna prednost pa je tudi njihova relativno visoka vzdržljivost v sorazmerju s ceno. Mnoge so zasnovane tako, da uspešno kljubujejo vremenskim razmeram in obrabi, kar zagotavlja dolgotrajno uporabo – s pravilno namestitvijo in vzdrževanjem tudi več let. Eden izmed glavnih razlogov za njihovo priljubljenost je tudi prilagodljivost in enostavnost namestitve.

Mrezna-ograja-s-stebricki-pocinkano-jeklo-15x15-m-srebrna

Nasveti za izbiro in namestitev

Izbira prave vrste in materiala ograje je ključna glede na potrebe vaših živali. Upoštevati je treba velikost, težo in navade živali. Prav tako je pomen pravilne namestitve in vzdrževanja bistven za zagotovitev varnosti in dolgo življenjsko dobo.

  • Izbira materiala: material, kot je jeklo, je lahko idealen za večje živali, medtem ko lahko PVC ali lesen okvir deluje za manjše živali.
  • Namestitev: sledenje navodilom proizvajalca ali najem strokovnjaka lahko zagotovita, da bo ograja trdno stala.
  • Lokalni predpisi: ne pozabite upoštevati lokalnih predpisov in zakonodaje v zvezi z ograjami, saj se lahko ti razlikujejo od regije do regije. V nekaterih območjih so lahko določene omejitve glede višine ali sloga ograje.

Mrežne ograje so učinkovit in dostopen način za varstvo naših domačih živali. Z različnimi materiali in dizajni lahko najdete popolno rešitev za vaš dom in svojim ljubljenčkom zagotovite varnost, ki jo potrebujejo. 

Naša ostala ponudba