Komode, ne le rešitev za shranjevanje, temveč estetski in funkcionalen dodatek

Komode v glavnem načrtu opremljanja doma pogosto spregledamo, vendar imajo v domovih edinstveno vlogo. Iz preprostih lesenih zabojev so se razvile v včasih prav zapletene umetnine, ki lahko v hipu oplemenitijo ambient prostora, v katerem stojijo.
poglej vse komode

Komoda – V sodobnih bivalnih prostorih, kjer je pogosto pomemben vsak centimeter in kjer je cenjena vsestranskost, so komode lahko odlična rešitev. So veliko več kot le kos pohištva za dodatno shranjevanje – to je nepogrešljiv pripomoček, ki lahko zelo pozitivno vpliva na kakovost vašega bivanja. S svojo univerzalno uporabnostjo komode brez težav zapolnijo vrzel med obliko in funkcijo ter ne služijo le kot priročna rešitev za shranjevanje, temveč tudi kot izstopajoč kos notranje opreme, ki stanovanjskemu prostoru doda značaj in prefinjenost. Komode v glavnem načrtu opremljanja doma pogosto spregledamo, vendar imajo v domovih edinstveno vlogo. Iz preprostih lesenih zabojev so se razvile v včasih prav zapletene umetnine, ki lahko v hipu oplemenitijo ambient prostora,  v katerem stojijo. 

Komoda-115x35x86-cm-trden-akacijev-les

Za razliko od številnih drugih kosov pohištva, ki imajo le en sam namen, so se komode prilagodile sodobnemu, nenehno spreminjajočemu se življenjskemu slogu in ponujajo številne možnosti za shranjevanje ter celo za tehnološko integracijo. V osnovi omogočajo, da so prostori urejeni, vendar ob spretni uporabi zmorejo še veliko več. Lahko služijo celo kot osrednja točka v prostoru, bodisi zaradi izdelave in materialov, iz katerih so narejene, bodisi zaradi načina, kako so oblikovane ali dopolnjene z dekorativnimi elementi, kot so svetilke, vaze ali umetniška dela.

V tem zapisu si bomo ogledali široko zastavljene vloge in funkcije, ki jih lahko nudijo komode. Raziskali bomo, kako se je ta sprva skromen in zapostavljen kos pohištva povzpel po lestvici pomembnosti in postal nič manj kot občasni temeljni kamen notranjega oblikovanja. Ne glede na to, ali prenavljate, preurejate ali le sanjarite o svojem sanjskem domu, verjemite, da razprave o nakupu komode ne boste želeli zamuditi. Komoda je namreč postala naložba, ki vam ne bo zagotovila le dragocenega shranjevalnega prostora, temveč bo prispevala tudi k ustvarjanju bolj harmoničnega in lepšega bivalnega okolja.

Komoda-3-kosi-siva-sonoma-inzenirski-les-7

Komoda – Več kot le prostor za shranjevanje

Takšne in drugačne omarice in omare najdemo v skoraj vsakem kotičku našega doma. V spalnici lahko v njih shranjujemo oblačila in modne dodatke, v dnevni sobi pa lahko služijo na primer kot podstavek za televizor in ostale tehnične naprave. Na hodniku so idealne za shranjevanje čevljev, pokrival in ključev, v domači pisarni pa so lahko prostor za dokumente in pisarniške potrebščine. Sodobne komode namreč niso več omejene le na eno vlogo; so večnamenske in se lahko prilagodijo različnim potrebam.

Komoda-bela-230x35x80-cm-trdna-borovina-4

Estetika in funkcionalnost z roko v roki

Oblikovanje komod se je od skromnih začetkov razvilo v prave mojstrovine oblikovanja in priročnosti. Materiali segajo od lesa, stekla in kovine do recikliranih materialov, v uporabi pa so seveda tudi vse možne kombinacije. Ne glede na slog vašega doma lahko najdete komodo, ki ne bo le ustrezala vašim potrebam, temveč bo tudi dopolnila in popestrila splošen videz prostora. Ko gre za izboljšanje vašega bivalnega prostora, je pomen dobre komode preprosto neprecenljiv.

Komoda-140x35x75-cm-trden-mangov-les

Sočasna vsestranskost in inovativnost

V široki ponudbi je na voljo mnogo različnih vrst komod, ki so primerne za najširšo paleto potreb in želja uporabnikov. Komode z več manjšimi predali so na primer odlične za shranjevanje manjših predmetov, medtem ko v komode z večjimi predali lažje pospravite posteljnino ali ustrezno zložena oblačila. Nekatere komode imajo vgrajene police ali predale, ki kar vabijo, da nanje zložite knjige ali na ogled postavite okrasne predmete, ki vam še posebej veliko pomenijo.

Reševanje vprašanja prostora

Eden od največjih izzivov sodobnega življenja je optimalna izraba prostora. Komode ponujajo rešitev tudi za to vprašanje. Z njimi lahko namreč prostor izkoristite navpično in ne le vodoravno. To je še posebej uporabno v manjših stanovanjih, kjer je optimalen izkoristek prostora ključnega pomena. Tam komoda ni več zgolj kos, ki zapolni prazen kotiček, temveč prej temeljni kamen, ki lahko pomaga oblikovati vaš dom v funkcionalno in navdihujoče bivališče.

Komoda-210x35x80-cm-trdna-borovina

Nekaj sklepnih misli

Ko boste naslednjič brskali po trgovinah s pohištvom ali spletnih katalogih, torej nikar ne spreglejte komod. Če razmišljate o prenovi doma ali pa želite v svoje bivalno okolje vnesti več harmonije in organizacije, si komode zaslužijo pomembno mesto na vašem seznamu želja. Nesporna uporabnost komod pri povečanju prostora za shranjevanje je šele začetek – njihova sposobnost, da služijo kot elegantna osrednja točka, lahko dramatično spremeni vzdušje prostora, ki postane bolj vabljiv in skladnejši.

Ostale komode iz naše ponudbe: