Prikazujem 1–32 od 794 izdelkov

VRTNE MIZE

Priskrbite si vrtne mize po vašem izboru in uživajteveč


sončne dni od zunaj za vrtno mizo. Vrtne mize lahko služijo tolikšnim namenom kot vsaka notranja hišna miza. Uporabljate jo lahko za kratkočasno sedenje in nanj odložite kar ste prinesli v roki. Za takšna posedanja so najboljše manjše okrogle mize, ki jih lahko postavite zunaj tik ob izhodu hiše pod streho ali k vhodu v hišo na dvorišče.

Vrtne mize so ključni element vrtnega pohištva, ki vam omogoča udobno in prijetno druženje na prostem. Te mize so oblikovane tako, da zagotavljajo funkcionalnost in estetski videz, kar pripomore k ustvarjanju prijetnega vzdušja na vašem vrtu, terasi ali drugem zunanjem prostoru.

Lahko jo postavite pa tudi pod kakšno drevo na sredi vrta ali teraso. Ker je majhna gre s parom stolov lahko skoraj kamorkoli. Za daljše posedanje in večje družbe pa izberite večjo vrtno mizo. Da ne boste potrebovali iskati stolov posebej, če jih ne želite, pa si poglejte Vrtne garniture, kjer najdete mizo in stole že v kompletu.

Želite poleg mize za vrt in stolov na vašem vrtu še kaj bolj udobnega? Preverite ostalo ponudbo vrtnega pohištva in si zagotovite vse kar potrebujete, za preživljanje časa od zunaj. Vrtne gugalnice so vedno dobra stvar, v gunganju uživajo ljudje vseh generacij. Da bodo pravo mero zabave in gunganja prejeli tudi otroci, pa za to poskrbite z Otroškimi igrali.

Da bodo vrtne mize v pogosti rabi, poskrbite da bo vaš vrt vabljiv. Povabite družinske člane in prijatelje kak vikend ali večer in obedujte skupaj. Hrano lahko pripravite tudi vzunaj z  Zunanjimi žari in pečicami in tako poskrbite za dobro vzdušje. Če se odločiti družiti čez dan v poletnih dnevih, pa poskrbite za senco s Senčniki, za ohladitev pa z Bazenom ali zunanjim tušem.

Vrtne mize

so klasičen element okolice vsakega doma. Poleg tega, da so mize za vrt klasičen element, nudijo tudi praktične in uporabne lastnosti. V okolici doma lahko poteka vrsta aktivnosti, ki jih boje in učinkoviteje počnemo kot v notranjih prostorih. Pomislimo na toplejša obdobja leta, ko je možno prijetno bivanje za krajši ali daljši čas zunaj. Vrtne mize tako lahko postanejo priročne pisalne mize za vse, ki opravljajo razne poklicne aktivnosti doma, kot so recimo prevajalstvo, pisanje člankov, oblikovanje in vse podobne aktivnosti.

V prijetnem ambientu okolice doma se lahko poveča storilnost, dobro okolje nam nudi dodatne vire energije in navdiha, ter mnogo drugih bolj ali manj prepoznavnih lastnosti, katere je za štirimi stenami nemogoče iskati. Vrtne mize seveda niso nujno namenjene zgolj pisarniškim opravilom, lahko so kraj kjer se obeduje, čisti zelenjavo z vrta, ter opravlja številne druge aktivnosti. Podobno ko pri pisarniških opravilih je dobra energija, prijetno počutje in povečana storilnost ter vrsta drugih prijetnih lastnosti, dobrodošla. Vrtne mize morajo za vrsto dobrih lastnosti seveda biti dobro zasnovane, izdelane iz izbrane. Pri tem gre za celo vrsto možnosti, katere se ponudijo.

Dobra izbira bo miza za vrt naredila uporabne in praktične, koristile nam bodo skozi daljše časovno obdobje. Za takšne dolgotrajne lastnosti pa je potrebno nekaj razmisleka tudi glede drugih lastnostih. Dobre lastnosti mize nudijo z nekaj pazljivosti in vzdrževanja, pri drugih so takšnih zahtev praktično ni oziroma so v bistveno manjšem obsegu. Vrtne mize so glede materialov različne tudi po praktičnosti in raznoliki uporabi. Materiali, ki so lažji za prenašanje ali omogočajo razstavljanje na manjše dele, omogočajo, da se mize lahko uporabi v najrazličnejših prostorih našega doma.

Tak nam vrtne mize iz plastičnih mas lahko v zimskem času služijo kot dodatne mize pri rojstno dnevnih zabavah ali kakšni podobnih priložnostih, ko se pokaže potreba po dodatni mizi.

Nakup vrtne mize

Vrtne mize in stoli spadajo v osnovno vrtno garnituro. Vsak urejen vrt mora imeti lepo urejen kotiček, na katerem je postavljena zunanja miza, ki jo obdajajo udobni vrtni stoli. Ena izmed ključnih lastnosti, ki jo morate določiti vnaprej, je velikost  mize. Tukaj velja uporabiti preprosto načelo: če niste prepričani, kako veliko mizo potrebujete, raje kupite večjo. V primeru, da bi kupili premajhno, poti nazaj več ni. Večje vrtne mize pa lahko pridejo še kako prav.

Na vrtu se vrtna miza uporablja za različne namene. Seveda je njihov osnovni namen ta, da se nanje odlagajo predmeti. Vendar je na vrtu mogoče na vrtne mize odložiti marsikaj. Če mislite vašo vrtno mizo uporabljati za kosa, vrtno delo, odlaganje orodja, čiščenje različnih stvari in nasploh tudi kot delovno površino, potem potrebujete precej vzdržljivo mizo. V primeru, da so vam bolj všeč lesene vrtne mize, potem glejte za takšno, ki ima masivno mizno ploščo. Poleg tega mora biti mizna plošča prebarvana z odporno barvo ali pa mora imeti več slojev laka. To je pomembno zato, da se v les ne vpijejo različne tekočine, ki se lahko po mizi polijejo med različnimi opravili.

Tisti, ki kupujejo vrtno mizo le zato, da bodo za njimi jedli, brali časopise in preživljali prosti čas z reševanjem križank ter podobno, lahko dajo pri nakupu vrtne mize nekaj več pozornosti estetiki pred uporabnostjo in zanesljivostjo materiala. Za takšne namene so povsem primerni tudi nekoliko manj robustne vrtne mize.

Pred nakupom se je potrebno tudi odločiti, ali se bo vrtno pohištvo kot so vrtne mize jeseni in pozimi shranjevalo v zaprte prostore, da se zaščiti pred vremenskimi vplivi. V primeru, da je odgovor pozitiven, potem je bolj smiselno kupiti zložljivo vrtno pohištvo, ki potrebuje manj prostora za shranjevanje. Takšno vrtno pohištvo je manj masivno in je zato običajno tudi nekoliko cenejše.

Vrtne mize so lahko različnih velikosti in oblik ter izdelane iz različnih materialov: iz lesa, kombinacije lesa in kovine, v zadnjem času so priljubljene tudi vrtne mize iz kovine v kombinaciji s steklom različnih barv.

Vrtno pohištvo

Med vrtnim pohištvom lahko najdete vrtne garniture, mize, klopi, stole in vrtne ležalnike, poleg tega pa tudi vrtne gugalnice, senčnike in paviljone, tende, markize in pergole ter dodatno opremo za vrtno pohištvo, ki zajema zaboje za blazine, blazine, držala za mreže, zaščitne prevleke, podstavke in prevleke za senčnike.

Za udobno sedenje na vrtu lahko najdete klasične, zložljive ali viseče stole vseh velikosti, od pručk do stolov z visokim naslonom. Izdelani so iz različnih materialov, od lesa do tekstila, aluminija ali umetnih mas. Tudi sedežne garniture, s katerimi ubiješ več muh na en mah, ponujajo veliko možnosti – izbirate lahko med različnim številom stolov ali klopi, najdete pa lahko tudi modele s kotnimi klopmi ter celo počivalnikom za noge.

Ležalniki

Med ležalniki ni izbira nič kaj manj pestra. Nekateri so zložljivi, drugi imajo vgrajen senčnik, tretji celo prostor za shranjevanje brisač. Razlikujejo se tudi po obliki, saj so določeni modeli prav posebej oblikovani za udoben počitek in popolno sprostitev.

Vrtni dodatki

Med Dodatki za vrtno pohištvo najdete razne izdelke, nekateri bodo naredile vaše vrtno pohištvo udobnejše in prijetnejše. Drugi bodo zaščitili vaše pohištvo pred raznimi vremenskimi muhami.

Ko Prevleke za zunanje pohištvo ne bodo v rabi, jih lahko shranite v Škatle in omare za shranjevanje. Te bodo poskrbele za red tudi izven hiše. Notri lahko pospravite tudi Blazine za stole in vrtne gugalnice, ko te ne bodo v rabi, recimo pozimi. Da pa bodo v rabi kar se da, pa jim priskrbite pravšen kos vrtnega pohištva kot je recimo Vrtna klop ali Vrtna gugalnica. Da bodo zanimiv prostor imeli tudi vaši otroci, preverite ponudbo Za otroke in najdite Igračo, Otroško vozilo ali Igralo. Naj bo vaš vrt ali vaše dvorišče prostor, kjer se vsi najdejo.

Vrt, ali katerikoli prostor okoli naše hiše ali stanovanjske zgradbe predstavlja kotiček narave, ki čaka na nas. Če imamo le na voljo takšen kotiček, ga dobro opremimo in mu podarimo vse potrebno, da nam bo predstavljal to kar potrebujemo. Za nekatere bo to sproščujoče vzdušje, za druge bolj pestro in pisano. Takšen je tudi izbor v ponudbi Vrtnega pohištva