Prikazujem 1–32 od 672 izdelkov

VRTNE KLOPI

Sedite nazaj in vonjajte prijetno dišeče cvetlice, ki steveč

jih posadili na svojem vrtu. Vrtne klopi so miren kraj za sprostitev in gledanje sveta, ki se odvija mimo. So idealne za klepetanje s prijateljem ob uživanju narave. Če ste v vaš vrt vložili veliko dela in truda, si vzamite čas, da to tudi opazite in cenite. Tako boste lahko sedeli na vrtu in uživali v rezultatih svojega dela.

Vrtne klopi so nepogrešljivi element vrtnega pohištva, ki omogočajo udobno in sproščujoče sedenje na prostem. Te klopi so idealne za uporabo v vrtovih, terasah, balkonih ali drugih zunanjih prostorih, kjer se želite spočiti, uživati v naravi in družiti s prijatelji in družino.

Vrtna klop bo poleg praktičnega počivališča tudi izboljšala videz vašega vrta. Na voljo so vrtne klopi v različnih stilih. Kovinske, lesene ali ratanske vrtne klopi bodo vašemu vrtu dale drugačen videz: okrašena eleganca z vrtno klopjo iz kovanega železa, klasična in naravna preprostost z lesom ali svež mediteranski šarm z ratanom. Izberite vrtno klop, ki bo odražala vaš osebni slog in osebnost vašega vrta. Da bo vaš vrt vedno urejen, pa se opremite z vsem kar potrebujete. Oglejte si Vrt in vrtnarjenje.

Da bo sedenje za klopjo še priročnejše, poskrbite za Vrtno mizo. Ta bo poskrbela, da boste lahko odložili nepotrebno z rok in se nanjo naslonili. Želite sedeti v drugačnem stilu? Preverite ponudbo Vrtnih garnitur in najdite pohištvo za vas. Tam kjer sence ni prvotno na voljo za njo poskrbite s Senčniki.

Vrtno pohištvo je izpostavljeno vsem vremenskih razmeram. Da bo obstalo in vam služilo kar se da dolgo, poskrbite za dobro zaščito. Med Dodatki za vrtno pohištvo poiščite pokrivala, ki bodo ravno pravšnja. Če se odločite za Vrtne stole, pa med dodatki najdete tudi Blazine za stole in vrtne gugalnice.

Vrtna klop je skoraj nujna oprema vsakega vrta

Bliža se pomlad, ki bo prinesla več sonca, prijetnejše temperature in več možnosti za preživljanje časa na prostem. To je tudi čas, ko začnemo obujati naše vrtove in terase, ki smo jih v zimskem času malo opustili, zato moramo na novo posaditi rastline in ostalo vrtno zelenjavo ter pripraviti teraso na druženja s prijatelji in pitje kave. Vrtna klop je zagotovo kos pohištva, ki na terasi ne sme manjkati, zato jo, če je še nimate, čim prej kupite in z njo lepo popestrite svoj vrt.

Priprave na pomladna druženja

Kot rečeno, je pomlad čas, ko se vreme otopli, sončni žarki nas začnejo božati po obrazu in nas vabijo na zrak. V tem času ljudje začnemo spet urejati svoje vrtove in čistiti teraso za ponovna druženja na prostem. Ker bomo na vrtu preživeli več časa kot pozimi, je urejena okolica nujna za sproščeno in prijetno vzdušje. Nihče verjetno ne želi sedeti na terasi in opazovati zaraščen vrt, ki ga že dolgo ni nihče obdelal. Svoj vrt lahko že z nekaj majhnimi spremembami spremenite v raj. Očistite ves plevel, ki je začel poganjati, posadite nove rastline, oblikujte gredice z različno zelenjavo, potem pa se posvetite estetskim dodatkom. Na sredi vrta si lahko omislite vodnjak, do katerega vodi urejena potka, obdana z okrasnimi drevesi ali cvetlicami omamnega vonja.

Če imate otroke, pustite na vrtu nekaj prostora za njihovo igro, postavite jim igrala ali hišico na drevesu, kjer si bodo ustvarili svoj kotiček. Za še več užitka in kvalitetno preživet čas z družino postavite bazen, zraven pa ležalnik, na katerih se boste sončili ali brali knjigo, in napihljive blazine za še več užitka v čofotanju v bazenu. Ne pozabite zasaditi tudi nekaj dreves, ki vam bodo nudila senco pred soncem. Vrtna klop pod drevesom vam bo nudila prostor za odmik od vsega, saj boste tam našli nekaj miru in tišine. Nekje ob strani postavite še vrtne lope, v katerih boste shranjevali vso opremo, potrebno za vrtičkanje.

Kaj moram še narediti?

Pred sajenjem dreves, cvetlic in zelenjave razmislite, kaj želite imeti na svojem vrtu. Želite poleti uživati v češnjah, marelicah, breskvah, nektarinah, jabolkih . Ali bi imeli drevesa le zaradi sence? Če boste posadili sadna drevesa, morate vedeti, da bo s tem na vrtu veliko več čebel in ostalega mrčesa, ki jih bo privlačil sladek okus sadja, to pa bo tudi padalo po tleh, zato ga boste morali sproti pobirati. Če obožujete zelenjavo, potem napolnite vrtne gredice z različnimi vrstami zelenjave, od paradižnika, paprike, bučk, solate in ostale zelenjave, ki vam bo bogato obrodila.

Vrtne lope vam v tem primeru pridejo prav, saj boste v njih lahko hranili lopate, motike in ostale stvari, ki so potrebne za obdelavo vrta, hkrati pa boste v njih lahko hranili lestev in vrtni traktor ali kosilnico, s katero poleti skrbimo za lepo urejeno travo na vrtu.

Nikakor pa ni nujno, da na vrtu gojimo kakršnokoli zelenjavo ali sadje. Vrt nam lahko predstavlja le neko oazo miru, prostor, kjer se lahko družimo s prijatelji in družino in preživljamo svoj prosti čas. V tem primeru si lahko vrt uredite tako, da bo predvsem lep na pogled. Oblikujte otočke iz kamnov, sredi katerih lahko zasadite cvetlice, ali pa postavite skalnjak, kakšne kip ali kaj podobnega. Priljubljene so tlakovane potke, po katerih se lahko sprehajate, še lepše pa je, če jih opremite s solarnimi lučmi, ki posebej zvečer poskrbijo za romantično vzdušje.

Vrtne lope – katero izbrati?

Nepogrešljiva stvar na vrtu so zagotovo vrtne lope, v katerih hranimo orodje za obdelovanje vrta. S pestro ponudbo vrtnih lop in ostalega vrtnega pohištva smo zagotovo ponudnik, pri katerem boste našli vse za svoj vrt. Vrtne lope so lahko lesene ali kovinske, pri čemer je treba za lesene vrtne lope bolj oziroma pogosteje skrbeti, saj je les bolj občutljiv na vremenske razmere. Pri nakupu vrtnih lop bodite pozorni tudi na to, kam bo odtekala voda – najbolje je, da izberete vrtno lopo z nagnjeno streho in tako boste najhitreje rešili to težavo.

Kaj pa vrtna klop?

Vrtna klop lahko zelo pripomore k estetskemu izgledu vašega vrta. A pri njenem nakupu morate biti pozorni na nekatere detajle. Ustaviti se morate že pri izbiri materiala. Klopi so lahko lesene, kovinske, plastične ali iz katerega drugega materiala, vsak pa ima nekaj prednosti in slabosti. Lesena vrtna klop ustvarja pridih tradicionalnosti, je pa les manj odporen na različne vremenske pojave. Zato morate take klopi redno vzdrževati. Kovinske vrtne klopi so zelo masivne in trdne. Ter dokaj enostavne za vzdrževanje, podobno je s plastičnimi klopmi. Vrtna klop je seveda lahko različnih dimenzij, oblik in barv. Lahko je navadna, brez naslonjal in drugih okraskov, lahko pa ima dodana naslonjala za roke in hrbet ter različne izreze in vzorce, ki popestrijo njen videz. Klop uskladite z ostalimi vrtnimi elementi, kar bo ustvarilo lepo celoto vrta.

Urejanje vrta in okolice je torej lahko zelo zabavno. A tudi naporno, saj morate biti pozorni na kar nekaj detajlov. Če želite, da bo vaš vrt prijeten na pogled in vam bo nudil vse, kar ste si zamislili. Pomembno je, da si ga uredite tako, kot je vam všeč. Saj boste prav vi preživeli največ časa na njem. Če nimate idej, kako bi uredili svoj vrst, pobrskajte po spletu, kjer je vedno na voljo veliko različnih nasvetov in vsebin, ki jih lahko uporabite za ureditev svojega raja.

Ležalniki

Ležalniki v najrazličnejših oblikah in izdelani iz različnih materialov(les, ratan, jeklo) poskrbijo za sproščujoč element na vašem vrtu, ob bazenu ali pa na vikendu. Ležalniki se znajdejo na večih mestih. Naj bo to ob bazenu, doma na dvorišču, vrtu ali na balkonu. Postavimo jih lahko kamorkoli, če so zložljivi, jih lahko damo tudi v avto in si priredimo počitek kadarkoli in kjerkoli. Za osvežitev ob reki so idealni.
Vrtne ležalnike načeloma lahko tako kot ostalo vrtno pohištvo izbiraš na podlagi oblik, funkcionalnosti in materialih izdelave. Ker bodo najverjetneje izpostavljeni različnim okoljskim in vremenskim vplivom posegaj le po tistih, najbolj kakovostnih, stabilnih in obstojnih vrtnih ležalnikih, saj bodo le tako lahko doživeli dolgo življenjsko dobo in zagotavljali ravno pravšnjo stabilnost in nosljivost.

Najnovejši modeli vrtnih ležalnikov so preprostih, čistih linij, v okolico, na teraso ali balkon pa prinesejo svoj pridih uglajenosti in elegance. Zlasti med otroci najbolj priljubljeni postajajo rahli gugalniki ali pa ogromne viseče postelje, ki zagotavljajo nedeljsko in počitniško druženje celotne družine.

Preloader