Prikazujem 1–32 od 979 izdelkov

TENDE

Tende, poskrbite za pravo senco na vaši terasi.več


Za vse zunanje prostore ob steni, so za regulacijo sence, najboljše Tende. Te so običajno prilagodljive, tako da lahko prilagajte površino, ki jo tenda osenčuje oziroma jo premikate skupaj s soncem. Tendo lahko raztegnete ali zložite ročno, nekatere pa imajo za to namontiran še motorček.

Naj gre za teraso, zadnjem vhodu hiše, recimo na vrt, balkon ali kakšen drug prostor ob steni. Tenda se bo prilagodila vašim potrebam po sedenju zunaj ob lepem vremenu brez pasti sonca. Iščete Senčnik, ki ne potrebuje stene? Preverite Previsne senčnike in Stojala za senčnike. Mogoče pa iščete Nadstrešek? Želite senco tudi na vašem oknu? Preverite ponudbo okenskih senčil in dekoracije tukaj.

Dobro zaščito pred soncem in dežjem pa privoščimo tudi našemu vrntemu pohištvu, ne le sebi. Zaščitite ga s Pokrivalom za vrtno pohištvo. Najdete jih različnih velikosti in oblik, tako da boste našli pravo za vsak kos. Je vaše vrtno pohištvo že dotrajano in si želite novo? Mogoče pa si želite popestriti dogajanje na vašem vrtu. Da bo sedenje pod senco udobno, preverite ponudbo Vrtnega pohištva.  Vrtne gugalnice so dobra rešitev za sedenje v senci, tudi ko ni tende, saj imajo svoj senčnik in tako služijo dvema namenoma hkrati. Za večja druženja pa preverite Vrtne garniture. Da bo sedenje na njih še udobneje in lepše, pa zato poskrbijo Dekorativne blazine. Ob neprimernem vremenu ali koncu sezone, pa jih lahko pospravite skupaj z drugimi rečmi, ki se znajdejo na vrtu v Vrtne škatle in omare za shranjevanje.

Ko zadiši po morju in poletju, je čas, da na terasi posedate s skodelico kave in dobro knjigo – varno skriti v senci tende, seveda. Tende oziroma  markize nudijo senco na domači terasi ali v gostinskem lokalu.

A kako se odločiti za pravo vrsto tende?

Delimo jih na klasične, polkasetne, kasetne in strešne (veranda). Pri kasetnih in polkasetnih tendah je v zaprtem stanju tkanina varno zaščitena, zato je senčilo brez težav na prostem tudi pozimi.

Zložljiva kasetna tenda za teraso in balkon

Tende spadajo med izjemno praktična senčila, s katerimi lahko zasenčite tako velike terase restavracij kot majhne zasebne balkone. Vpete so zgolj na eni strani, odpirate in zapirate jih lahko po potrebi preko daljinskega upravljalnika ali pametne naprave. Glavni sestavni deli kasetnih tend so zložljive roke, aluminijasta konstrukcija in platna. Edinstvena prednost pa je zagotovo ta, da omogočajo varno shranjevanje platna v slabih vremenskih razmerah, saj je v zaprtem stanju tkanina varno zaščitena.

Tende, markize in pergole

Ko urejaš okolico hiše ali se v sončnih dneh želiš ublažiti moči svetlobnih žarkov, se poleg šotorov, paviljonov in senčil lahko odločiš tudi za uporabne in povsem praktične tende, markize ali pergole. V primerjavi z ostalimi senčili, je tenda, markiza ali pergola obstojna dlje časa, v kolikor pa je narejena iz najbolj kakovostnih materialov lahko zagotoviš tudi njeno dolgotrajno življenjsko dobo. Zatorej se ob izbiri in nakupovanju ne prenagli, pač pa preglej spletno stran  ter primerjaj številne ponudnike, tako po materialih, kakovosti kot tudi po ceni, možnosti dostave in enostavnosti oziroma kompleksnosti njene montaže.

Med tendami, markizami in pergolami se odločajte na podlagi dimenzij, da svoje domovanje kar se da zaščitite pred nevarno in škodljivo UV svetlobo, v kolikor pa prisegate na mir in intimnost, se z njimi ubrani tudi pred radovednimi očmi sosedov ali mimoidočih. Odločaš se lahko še na podlagi prostora oziroma mesta, kamor jih želiš postaviti. Tende, pergole in markize so namreč namenjene tako pokrivanju balkonov in teras kot tudi vrtičkov in večjih vrtov. Nekateri jih sicer uporabljajo tudi za pokriti prostor parkiranja svojih avtomobilov ter na takšen način nadomestijo odsotnost garažnih prostorov.

Tende se ločijo tudi po obliki. Široka ponudba sodobnega potrošniškega trga tako omogoča klasične oziroma tradicionalne, pa tudi polkasetne, kasetne, navpične in polkrožne. Če želiš senčnik, ki ga uporabljaš le v posebnih primerih, lahko nakup usmeriš v »zložljivo« tendo. Ta je še posebej priporočljiva v primeru plastificiranega blaga, saj jo v deževnih dneh preprosto pospraviš, zložiš ter material zaščitiš pred vlago in napijanjem vode.

Odločite  se torej bodisi za markizo, tendo ali pergolo ter se ubranite močni poletni svetlobi, zagotovite senčko, v kateri boste s gosti pred teraso z veseljem klepetali ob kavi ali pa plezajočim rastlinam zagotovi primerno oporo. Predvsem pergole so več kot priporočljive za to, izbirate pa znova lahko tako med lesenimi, kovinskimi kot tudi lamelnimi.

Ročno zložljive tende

Ročno zložljive tende, vsak potrebuje nekaj sence, to pa še ne pomeni, da morate avtomatizacijo vključiti tudi v ta aspekt. Danes je tehnologija, še posebej elektronika “vrinjena” skoraj vsepovsod; v naša avtomobila, domove in celo na nas same. Včasih ko so se kakšni pripomočki pokvarili, jih je zelo verjetno znal popraviti kdo pri hiši ali na vasi.

Z elektroniko pa ni tako več enostavno. V kolikor ste tudi vi eni izmed pajdašov mehanike ali preprostosti, izberite Ročno zložljive tende. Tende so idealne, da služijo kot nadstrešek v poletnih dneh, še posebej, če platno ne premoči. Namestite jo lahko nad vhod na teraso, vrt ali kjerkoli se radi zadržujete zunaj ob hiši. Prav tako so primerne za stojnice in dobro poznane pri skoraj vsakemu prodajalcu sladoleda. Za tiste, ki se vam ne da vrteti ročke in iščete enostavnejšo rešitev, pa so na voljo Motorizirane kasetne tende, ki se zložijo in raztegnejo s pritiskom na gumb.

Za ustvarjanje sence in občutka pol zaprtega prostora na vrtu, domači terasi ali pred lokalom pa so Previsni senčniki, kateri so lahko nad vsako mizo po eden in tako dobi terasa sekcije in gosti občutek zasebnosti. Lahko pa namestite čez celotno teraso Senčno jadro in jo združite v eno celoto. V kolikor urejate teraso lokala, vam priporočamo, da si ogledate Vrtno pohištvo. Tako lahko izberete klasične Vrtne garniture iz poli ratana in/ali lesa, lahko pa pritegnete stranke z manj redkimi kosi pohištva, ki se znajdejo na terasi lokala, kot so Viseče mreže ali Zunanji kavči in počivalniki. 

Previsni senčnik

Za kavico v senčki ali za kotiček oaze pod vročim soncem. V vročih dneh je vedno aktualno močno sonce. Čeprav se nastavljanje soncu velikokrat prileže, je ponavadi poleti tako, da kamorkoli gremo, iščemo senco in hlad. Za različne kotičke in priložnosti, so tu različni Senčniki. Eni so boljši za nekaj, drugi za drugo.  Tende so super senčnik, če potrebujemo senco ob vhodu ali steni. Kje bolj na prostem, vas pa bo rešil Previsni senčnik.

Stranske tende, platna, mreže

Za zasebnost, proti vetru in za senco poskrbijo stranske tende, platna in mreže. Kakršnikoli dom imate, smo prepričani, da nekaj časa preživite tudi zunaj. Bodisi na vrtu, dvorišču, terasi ali balkonu. Da bo preživljanje časa prijetno, je dobro da omilimo vremensko nagajanje.

Živite na obali ali področju kjer vas veter pogosto obišče? Stati ali sedeti na blagem vetru je včasih lahko prijetno, ko piha prehudo pa zna biti zelo nadležno in nam ponagajati pri opravljanju določenih opravil. Stranske tende, platna in mreže nam bodo pomagala prav pri tem.

Opremite svoj balkon z Balkonsko stransko tendo za zaščito pred vetrom. Za zasebnost in preprečitev vzhajanja sonca skozi ograjo in prevelikega segrevanja pa je tu Balkonsko platno. Za ustvarjanje zasebnosti kjerkoli pa poskrbi Mreža za zasebnost.

Za senco na vaši terasi ali vrtu poskrbi Vetrobransko zložljivo platno. Za pestrejši izbor pa preverite še ostale Senčnike. Si želite urediti senco, ko boste tudi v hiši ali stanovanju? Za regulacijo svetlobe v vaši sobi poskrbijo Žaluzije in rolete. Bolj elegantna ali igriva izbira pa podo Zavese in zastori.

Si vzamete kdaj pol ure časa zase in samo počivate v senci? Berete knjigo ali opazujete kako se drevesa premikajo ko pihlja? V takšnih trenutkih se je najboljše narahlo gungati v Viseči mreži ali Vrtni gugalnici. V poletnih dneh pa prija preživljanje časa od zunaj ali na terasi ne le podnevi, vendar tudi v poznih večerih. Poskrbite, da vam bo toplo z Oddejo. Če si želite usesti na zelenico pa so tu Oddeje za uporabo na prostem. Za druženje in klepetanje v pozne večere s prijatelji, pa so dobra izbira Zunanji kavči. Da se boste med seboj videli, pa poskrbite še za primerno Zunanjo razsvetljavo.