Prikazujem 1–32 od 278 izdelkov

FOTELJI

Dobiš ga, ko združiš stol s kavčem. Kaj je to?več


Fotelj, tako je. Verjamemo, da so stari Egipčani prvi izumili štirinožni sedež s hrbtom, ki je večini bolj znan kot stol. Najzgodnejši primeri so bili najdeni v grobnicah iz leta 2680 pred našim štetjem. Egipčani

izgledajo prvi, ki so vestno uporabljali stole. V renesansi okoli 14. stoletja pa so se izoblikovali stoli, ki jim pravimo Fotelji.

Še danes lahko kupimo fotelje v renesanci podobnem stilu, lahko izberemo pa bolj moderne ali preprostejše. Uporabljamo jih lahko za različna druženja, kjer je do 5 ljudi. Zaradi udobja, ki ga fotelji ponujajo, lahko na njih sedimo dlje časa brez težave, zaradi pokončnega pa lahko ostanemo zbrani. Tako so primerni za različna zbirna mesta, bodisi doma ali v kakšnem lokalu. Lahko ga uporabljate pa tudi v svojem času. Idealni so za branje knjige ali česar koli, ki zahteva sedenje dlje časa brez neprijetnosti. V primeru, da pa želite fotelj, ki bo bolj podoben Ležalniku, pa izberite Počivalnik. Idealni so za zimski branje z vašo najljubšo Oddejo. Ste eni tistih, ki vas pozimi vedno zebe? Privoščite si električno pralno grelno odejo za enega ali večjo grelno odejo za dva.

Iščete Sedežno garnituro, tako da bo lahko sedelo več ljudi na kupaj? Idealno za ogled filma ali serije. Prav tako za igranje družabnih igr. Da bo igra vidna vsem pa postavite poleg sedežne še Klubsko mizico. Vse fotelje, kavče in sedežne pa opremite še z Blazinami, tako da bo še udobneje.

Fotelji in tabureji: praktična rešitev za vsak dom

Stres v službi? Stres v prometni konici, na poti domov? Ko je končno tako naporen del dneva za vami, je tisto, kar v danem trenutku resnično potrebujete le nekaj sprostitve. Drži, kajne? In to je glavni razlog, zakaj pravimo da so fotelji in tabureji tisto, brez česar ne gre. Še posebej, če upoštevamo tako bogato ponudbo, ki jo predstavljajo fotelji in tabureji v naši bogati ponudbi. Prepričani smo, da se prav za vsakega najde tak fotelj in tabure, ki mu omogoča maksimalno sprostitev. To, nenazadnje dokazujejo številne naše stranke na Slovaškem, Češkem, na Madžarskem, v Romuniji in, seveda tudi v Sloveniji. Vas zanima, zakaj so fotelji in tabureji pomembna pridobitev tudi za vaš dom in kako izbrati prave? Potem berite dalje.

Fotelji in tabureji

so praktična rešitev za praktično vsakogar. Tabureji, po eni strani zaradi svoje lahkotnosti omogočajo, da jih preprosto prestavljamo po stanovanju, veliko pa je tudi takšnih, ki imajo poseben prostor za shranjevanje stvari. Takšen tabure, ki ima prostor za shranjevanje pod pokrovom. Ne le to. Ima tudi dva predala, zaradi česar je še posebej praktičen za shranjevanje.

Obiščite našo spletno stran in kmalu boste lahko ugotovili, da je foteljev s prostori za shranjevanje v naši ponudbi še veliko več. Ko govorimo o tem, kako uporabni so fotelji in tabureji, seveda ne moremo mimo tega, da ne predstavimo tudi praktičnost naših foteljev. Zato si oglejte tudi našo bogato ponudbo foteljev in videli boste: ker je v naši ponudbi tako bogat spekter foteljev, se lahko v svoj novi fotelj naravnost zaljubite. Vam opremljenost vašega majhnega stanovanja, garsonjere ali apartmaja za goste povzroča nič koliko sivih las? Potem boste, zagotovo navdušeni nad fotelji in tabureji, ki jih predstavljamo.

Najprej ta kos pohištva, potem pa vse ostalo

Če vas nekdo vpraša, kateri kos pohištva je najpomembnejši v bivalnem prostoru, bo večina zagotovo brez pomisleka odgovorila: kavč. Oblazinjeno pohištvo, ali če želite, sedežna garnitura, je še vedno srce bivalnega prostora, vizualno in funkcionalno. V zadnjih letih se je dojemanje bivalnega prostora spremenilo. Iz manjših posameznih se je bivalni prostor odprl in povečal. Kot zaokrožena celota zdaj združuje kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo. Nameni posameznih delov ostajajo enaki, vendar se med seboj povezujejo in prepletajo. Družabnost se je v marsikaterem domu preselila za veliko jedilno mizo, vendar pravilno izbrana, kakovostna sedežna garnitura, ki je zdaj morda bolj prostor intime in družinske povezanosti, še vedno ostaja središče tega odprtega prostora in prva pritegne poglede domačih in obiskovalcev.

Še vedno je največji kos pohištva v prostoru, zato se okoli njega plete zgodba ali rdeča nit ostale opreme. Izbira zato ni nujno preprosta, biti mora premišljena, zanjo si je treba vzeti čas.

Sedežna garnitura

ima namreč dve zelo pomembni, enakovredni funkciji. Prva je njena uporabnost, druga pa vizualna nota, ki jo da prostoru in tako narekuje estetiko celotnega bivalnega prostora. Katero pri izbiri postavimo na prvo mesto, je odvisno od vsakega posameznika. Nekdo bo najprej razmišljal o slogu in videzu, ki mu je blizu, drugi o uporabnosti. Oboje pa omejuje prostor, ki je na voljo za umestitev sedežne garniture in drugih pripadajočih kosov oblazinjenega pohištva.

Prostor okoli kavča naj diha

V velikih prostorih je seveda omejitev manj ali pa jih sploh ni. Privoščite si lahko velike, razkošne sedežne garniture, v obliki črke L ali U. Takšne so še posebej udobne za družine, ki se rade ob večerih družijo ali stisnejo na sedežni garnituri. V manjši prostor se bodo odlično podali udobni dvo- ali trosedi, primerni za uživanje in sproščanje v dvoje. Velikost in tudi slog sedežne garniture naj bosta torej prilagojena prostoru, pri tem pa je ne stiskajte v kot, kjer ne bo prišla do izraza, kjer ne bo dihala. Okoli nje naj bo zračno, če je le mogoče. Priporočljivo je tudi, da sedežno garnituro postavite stran od neposredne sončne svetlobe in virov toplote, da preprečite njeno bledenje.

Kavč prilagojen življenjskemu slogu

Slog sedežne garniture prilagodite svojemu življenjskemu slogu. Izbira je res velika, zato bodo pravo sedežno garnituro našli tako tisti, ki prisegajo na minimalizem in izčiščene linije, kot tisti, ki jim je bližje eklektični slog ali preverjena domačna klasika. Velja pa upoštevati nekaj nasvetov. Če je vaša dnevna sobna majhna, se odločite za nizke in manj masivne kavče, ki bodo prostoru dali občutek večje prostornosti. Vitke noge in reža med kavčem in tlemi bodo prav tako pomagale ustvariti iluzijo večjega prostora. Če prostor nima omejitev, potem so sedežne garniture z visokim naslonjalom videti odlično v prostorih z visokimi stropi.

Barve? Kakor komu

Če se dotaknemo še barv in materialov, v katere so oblečene sedežne garniture, težko govorimo o tem, kaj je boljše ali prav. Vsak ima svoje želje in poglede na to. Vsekakor pa sedežno garnituro izbiramo za več let, zato je prav, da izberemo takšne materiale, ki bodo trpežni, preprosti za vzdrževanje, barvno pa dovolj nevtralni, da se jih ne bomo prehitro naveličali. Veliko bolje je, da barve, živahnost oziroma piko na i, dodamo z oblazinjenimi dodatki. Vzglavniki in odeje so lahko bolj živahnih barv, odeti tudi v cvetlične ali geometrijske vzorce. Te bomo lažje menjali, jih celo prilagajali letnemu času. Poživitev si lahko privoščimo tudi z izbiro taburejev in foteljev bolj drznih barv.

Kavč naj bo trpežen in praktičen

In zdaj smo pri kakovosti. Kavč je eden od najpogosteje uporabljanih kosov pohištva, ne menjamo pa ga pogosto. Biti mora trpežen, udoben in praktičen. Zato je kakovost še kako pomembna, le všečnost ne bo dovolj. Narejen naj bo iz kakovostnih materialov in elementov. Preveriti velja polnila, vzmeti, lesene dele in njihovo prožnost, tkanino ali usnje, v katerega so oblečeni.

Moderne sedežne garniture

priznanih proizvajalcev se lahko pohvalijo z vrhunsko kakovostjo ter previdno izbranimi materiali in dovršenim dizajnom. Oglejte si pestro zbirko modernih sedežnih garnitur v našem salonu ali na spletni strani. V ponudbi so na voljo tudi fotelji in moderne sedežne garniture, pri katerih so posamezna sedala opremljena z električnimi mehanizmi, ki omogočajo preprosto prilagajanje naslonjala in sedišča tako, da bo počitek v njih kar se da najboljši. Nikakor pa ne spreglejte tudi usnjenih sedežnih garnitur ali garnitur iz tkanine.

Preloader