Prikaz 1 izdelka

HLADILNIKI

Hladilniki so gospodinjski aparati za hlajenje živil.več

 Sestavljen je iz toplotno izoliranega prostora in toplotne črpalke (mehanske, elektronske ali kemične), ki prenaša toploto iz notranjosti hladilnika do zunanjega okolja, tako da je notranjost hladilnika ohlajena na temperaturo, ki je nižja od temperature prostora, v katerega je postavljen hladilnik.

Hlajenje je v razvitih državah priljubljena tehnika shranjevanja hrane od nakupa do porabe. Nižje temperature v zaprtih prostorih znižujejo stopnjo razmnoževanja bakterij, tako da hladilnik upočasnjuje kvarjenje shranjenih živil. Temperaturo vzdržuje nekaj stopinj nad lediščem vode. Optimalna temperatura, ki ohranja živila, je od 3 °C do 5 ºC. Z izbiro hladilnika ali zamrzovalnika  poskrbite za dlje časa sveža živila. Poiščite svoj novi hladilnik ali zamrzovalnik. Oglejte si še naše ostale aparate Ni gospodinjstva, ki ga hladilniki ne obiščejo. Poleg rednega vzdrževanja svetujemo, da hladilnik enkrat mesečno dobro očistite, odstranite stara živila in tako dosegate optimalno uporabo. Smotrna uporaba hladilnika bo spremenila vaše kuhinjske navade, vam pomagala privarčevati in podaljšala življenjsko dobo aparata.

Za najboljše delovanje hladilnika in ohranjanje svežine živil, poskrbite za njihovo pravilno shranjevanje in razporejanje po policah. Pomembno je, da hladilnika ne napolnite preveč, saj v tem primeru hladen zrak ne bo pravilno krožil. A tudi prazen hladilnik ni odgovor, saj v praznem prostoru temperature ne bodo stalne.

Živila najprej odvijte, vzemite iz vrečk in šele nato postavite v hladilnik – tako bodo ostala sveža in dlje ohranila svojo aromo. S pravilnim shranjevanjem boste preprečili nastajanje neprijetnega vonja v hladilniku in zmanjšali razvoj bakterij. Na vrata hladilnika spravite mlečne izdelke, odmrznjena živila, prelive in omake, kot so majoneza, gorčica in kečap.

Preloader